Darth_Revan értékelése


Darth_Revan>!
Raymond E. Feist: Ezüsttövis

Raymond E. Feist: Ezüsttövis
Az Ezüsttövis a Résháború következő része, de mégis új sztori szálat kezd. Legalábbis látszólag. Mindenesetre Raymond Feist egy izgalmas és színes kalandot kínál az olvasónak. És e mellé tovább építi a viliágait is.
A Mágus: A tanítvány és a Mágus: A mester című könyvekben kaptunk két nagyszerű világot: Midkemiát és Kelewant. Az író nem árult el minden infót e két világról, lassan, fokozatosan csepegtette őket az olvasónak. Ugyanígy tesz az Ezüsttövisben is. A Résháború látszólag a kelewani Tsuranuanni Birodalom inváziója Midkemia népei ellen. De már az előző két könyvben kiderült, hogy többről van itt szó. Már akkor lebegtette Feist az Ellenséget, de nem sokat árult el róluk, csak annyit, hogy fenyegetést jelentenek mindkét planétára.
Az Ezüsttövis egy évvel A Mágus: A mester végkifejlete után indít. Béke és harmónia van Midkemián. Arutha és Anita házasságra készülnek. Ebbe az idilli légkörbe lopakodik be egy árnyékhatalom, mely felborít mindent. Fesit megint csak nagyon lassan, és nagyon apránként árul el dolgokat az ellenfélről. Mindezeket a szereplők szemszögéből, az ő utazásaikból tudhatjuk meg. Szóval a rejtélyesség az egyik, mely fenntartja az olvasóban az izgalmat. A másik pedig az utazások. Hőseink küldetésre indulnak, és megint csak nagyobb távokat tesznek meg. Az ellenfelek folyamatosan gördítik az akadályokat. E téren Feist egyáltalán nem lassú, sőt éppen ellenkezőleg, csak úgy pörgeti a kalandok eseményeit. Minden fejezetben történik valami. Üldözés, harc, nyomozás, összeesküvés, árulás, menekvés…. Szóval, akit ilyen kalandokat akar olvasni, az nem fog unatkozni.
spoiler
A könyv természetesen függőben hagyja a dolgokat, több megmagyarázatlan kérdéssel. Az ellenfél is visszavonul és a következő csapást tervezi. Felkelti az olvasó érdeklődését a folytatásra. Olvasmányos és izgalmas könyv lett. Ötös.


Raymond E. Feist: Ezüsttövis

Raymond E. Feist: Ezüsttövis

Egy ideje béke honol Rillanon varázslatos királyságában. Most azonban új kihívás vár Aruthára, Krondor nagyhercegére. Sebes Jimmy, a Csúfolódók céhének legfiatalabb tolvaja kiterjedt összeesküvésre bukkan, amelynek célja: meggyilkolni a város urát.

Vajon miféle gonosz hatalom küldi csatába a holtakat az élők ellen? És milyen hatalmas varázslatok győzhetik le őket? Midkemia új királya is veszélybe kerül, és hatalmas küzdelem kezdődik az orvosságért, amely megmentheti az esküvôje napján megmérgezett gyönyörű hercegnő életét…

Az önállóan is élvezhető regényben a Mágus: a tanítvány és a Mágus: a mester (első kiadásban: Érzőszívű Mágus) kötetekből megismert Pug, Thomas és Arutha újabb fantasztikus kalandjait olvashatjuk.