fowler P értékelése


fowler P>!
Antonio Serra: Greystorm 1. – Nagyratörő tervek

A Greystorm számomra újabb sötét ló a Maximum Bonelli sorozat keretében – tudtam róla, hogy létezik egy ilyen című sorozat, de közelebbi kapcsolatba nem kerültünk. Egész addig, míg meg nem jelent magyarul. :) A szerző Antonio Serra, aki a Nathan Never alkotójaként lehet már idehaza is ismerős. A rajzok két hölgy nevéhez fűződnek: ők Simona Denna és Francesca Palomba, akik eddig számomra ismeretlenek voltak, viszont az általuk teremtett képi világ kifejezetten elnyerte a tetszésem.

A helyszín a XIX. század végi Anglia, ami a steampunk történetek tipikus korszaka és színtere. Adott két egyetemi hallgató, Jason Howard és Robert Greystorm, az ő különös, az első kötet alapján mindkét fél részéről más-más motiváció miatt picit egyoldalúnak tűnő barátságuk, valamint a valós és elképzelt korra jellemző technológiai fejlesztések, próbálkozások. Emellett azonban felsejlik egy misztikus, démoni szál is, ami a Déli-sarkról indul, és várhatóan oda is fogja vonzani hőseinket rohamos sebességgel.

Szimpatikus, hogy a sorozat nem végtelen, hanem egész jól belátható, 12 történetből álló időtávon mozog. A képi világ, ahogy fentebb is írtam, elsőre megfogott, viszont a történeten egyelőre nem kifejezetten érzem a bevált olasz sikerrecepetet (Végy két jól ismert és mára már elcsépelt műfajt, adj hozzá néhány klisét, turmixold össze és a fumettin keresztül öntsd új formába, ne hagyd kihűlni, frissen tálald!) érvényesülni. Viszont mindenképp ígéretes a kiadvány, úgyhogy várom a folytatást!

2 hozzászólás