TiaManta értékelése


TiaManta>!
Jenn Lyons: Királyok Veszte

Meggyőzően indul a regény. Ahogy Khirin cseveg börtönőrével, az fel is vázolja milyen felépítésű lesz a történet. Csak egy ponton éreztem, hogy kissé kifáraszt már az ugrálás, de azon viszonylag hamar túlléptem.
Friss, ép ésszel kezdjünk bele, mert annyi információt közöl velünk egészen a végéig, hogy nem érdemes olyan leharcoltan olvasni mint ahogy én tettem. Akkor úgy érzed majd mint én hulla fáradtan: Az író rángatja a fejem össze vissza, és egy idő után már el is szalad vele és a testemnek már futnia kell hogy utol érje. Oszt kergetőzünk.
Továbbá az egyik főbb mágikus hajtóerő a történetben olyan helyzeteket eredményez ami még inkább kifordított szituációkat eredményez, (amiket személy szerint miután kiberzendekedtem magam, végül imádtam, és úgy vélem nagyon jól megfűszerezte a sztorit) és bele is zavarodhatunk ha nem jegyeztük meg mindenki nevét. Ne félj jegyzetelni, de tényleg! Bár én se tettem…
Az ilyen lenyűgözően szövevényes szálaknál mindig attól félek, hogy az író túlzásban viszi a dolgot. Ezért is tartok attól a folytatástól. Remélem nem veszti lendületét, nem akarja tovább csavarni nagyon, mert azzal amije van nagyon jól el lehet boldogulni a továbbiakban. Plusz talán jobban örülnék ha a következő kötetben a lineáris történet mesélést részesíti előnyben.

Megemlíteném, hogy nagyon örültem, hogy végig érezni lehetett hogy FANTASY-t olvasok. Nem nyomja el sem a politika, sem egyéb mostanában nagyon hangsúlyos összetevő. Tömény volt.

A kötet végére elérünk az egyik történet ív lezárásához, nem érezzük úgy, hogy a jelenet közepénél lelökték egy szakadékba azt aki tartja a kamerát, de csak hogy a többi elkezdődhessen.

2 hozzászólás

Jenn Lyons: Királyok Veszte

Jenn Lyons: Királyok Veszte

Nincs mit tenni, ha hív a végzet…

Egy dalnok inasaként Kihrin legendás tettek meséin nőtt fel. Közben tolvajként azért küzd, hogy elég pénzt gyűjtsön, és kijusson a Főváros nyomornegyedéből. Egyszer azonban rossz házat foszt ki, felfigyel rá egy démon, és az élete gyökeresen megváltozik.

Kihrin szorult helyzete magára vonja az egyik uralkodóház figyelmét, akik azt állítják, hogy ő a züllött hercegük rég elveszett fia, és maguk közé fogadják. Az ifjú, akinek az élete ezzel korántsem vesz örömteli fordulatot, belekeveredik új családja kegyetlen törekvéseinek hálójába, és hamar rájön, hogy rég elveszett hercegnek lenni egyáltalán nem olyan, mint a mesékben.

A helyzet csak tovább romlik, amikor Kihrin megszökik kincsekkel teli börtönéből. Megtudja ugyanis, hogy ő áll egy ősi, rettenetes jóslat középpontjában, és az istenektől a démonokig, a sárkányoktól a mágusokig minden oldal a saját céljai érdekében akarja felhasználni őt. Kihrin kénytelen szembesülni azzal, hogy a gyerekkorában hallott régi mesék elég sok mindenről hazudtak. Főképp arról, hogy a történet végén mindig a hős győzedelmeskedik.

De Kihrin talán nem is hős, hiszen nem az a végzete, hogy megmentse a világot. Hanem az, hogy elpusztítsa.