Popovicsp87 P értékelése


>!
Popovicsp87 P
Greg Keyes: Lelkek ura

A Pokoli város hőseinek kalandja folytatódik.
Mere-Glim és Annaig kijutni, de főként túlélni Umbrielen, Sul és Attrebus Umbra kardját keresik, hogy megállítsák a repülő várost, és Colin a belső cselszövést nyomozza.
Feltűnik még két karakter, az ork nő Mazgar és Brennus, a varázsló, akiknek csipkelődései nagyon jó hangulatot teremtenek.

A szálak jól el vannak varrva, egyedül Mazgarékat keveseltem, szerepelhettek volna többet. A hercegék kutatása egyébként kalandos, itt is feltűnnek a daedrák.
Van benne pár olyan fordulat, amire nem számítottam, és a lezárás is meglepett.
A sorozat összességében jól sikerült, kellően visszaadja a TES hangulatát,

>!
Delta Vision, 2016
472 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633951606 · Fordította: Varga Csaba Béla

Greg Keyes: Lelkek ura

Greg Keyes: Lelkek ura

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Negyven évvel az Oblivion-válság után halálos fenyegetés árnyéka borul Tamriel birodalmára. A magasban felbukkant egy titokzatos, lebegő város, Umbriel. Az új ellenség alatt gyorsan növekvő létszámú, iszonyatos hadsereg menetel. A Tamrielre támadó csapatokat a legkülönfélébb fajokhoz tartozó élőhalott katonák alkotják.
Számos életveszélyes kaland után Attrebus herceg, a birodalom trónörököse még mindig azért küzd, hogy megszerezzen egy elrejtett varázskardot. Csak Umbra segítségével pusztíthatja el az iszonyatos repülő várost.

Közben a fővárosban életveszélyes felfedezések várnak Colinra, a titkosrendőrség ifjú ügynökére. Rájön arra, hogy az árulókat a birodalom legmagasabb rangú vezetői közt kell keresni. Igencsak megnehezíti a munkáját, hogy nyomozás közben beleszeret egy titokzatos szépségbe. A történet harmadik hőse, Annaïg még mindig Umbriel foglya. Konyhai rabszolgaként kénytelen kiszolgálni a város sötét nagyurát, akinek éhségét csak eleven lelkekkel lehet csillapítani.

Ennek a három botcsinálta hősnek kellene megmentenie egész Tamrielt. Hogyan sikerülhet ez nekik, ha még saját magukat sem tudják megmenteni?

A számos díjjal kitüntetett Elder Scrolls-sorozat világában játszódó regény a Pokoli város folytatása. Az izgalmas történetből kiderül, hogy mi történt az Elder Scrolls IV: Oblivion eseményei után. Ez a játék 2006-ban elnyerte az év legjobb számítógépes játéka címet.

Hirdetés