A_Nagy_Levin P értékelése


>!
A_Nagy_Levin P
Ed McDonald: Crowfall

Jaaaj!
Nagyon szerettem, nagyon tetszett, hogy megmentjük a világot harmadszor is… De mi a fenének kell így?
Nyilvánvaló, hogy a trilógia Ezabeth és Ryhalt kapcsolatára épít. Az előző résznél jeleztem, hogy ez teljesen megdermeszti Ryhalt karakterét. Ezt a dermedést oldja az átalakulása a harmadik kötetre, de a könyv végére úgy látom, hogy a három kötet valóban a múltat elengedni képtelen ember küzdelméről szól, aki aztán csakis azért teszi ezt meg mégis, mert a) nem tudja követni a másikat oda, ahová megy; b) a másik jelzi neki, hogy ennek itt vége. Szóval, a probléma nem jellemfejlődéssel, belátással oldódik meg, hanem egyszerűen jön a plotvonat és elüti a főszereplőt. Kár.
(Meg kell jegyeznem, hogy ez alapvetően azért bajom, mert 10 év telik el összesen a három kötetben. Ezért hiányolom a változást.)
A nagy csatákat nyilván tudja értékelni a bennem lakó kisfiú, de az még őt is zavarta, amikor előkészítés nélkül tápolódik a főszereplő a könyv végén. Ez nekem csúf deus ex machinának tűnik (höhö!), és ezért morgolódtam. Ugyanígy azért is, amikor szintén előkészítetlenül vesznek oda egyébként szükségtelenül megjelenő szereplők. (Szükségtelen szereplőkből van néhány. Rád nézek, North, First.)
Szóval remek ötletek, de a megoldásokkal itt-ott a régi rpg-partik szelleme jön elő.

8 hozzászólás

Ed McDonald: Crowfall

Ed McDonald: Crowfall

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

In the third gritty installment of the Raven's Mark series, Blackwing Captain Ryhalt Galharrow finds that all power comes with a price…

A sorcerous cataclysm has hit the Range, the final defensive line between the republic and the immortal Deep Kings.

Tormenting red rains sweep the land, new monstrosities feed on fear in the darkness, and the power of the Nameless, the gods who protect the republic, lies broken. The Blackwing captains who serve them are being picked off one by one, and even immortals have learned what it means to die. Meanwhile, the Deep Kings have only grown stronger, and they are poised to deliver a blow that will finally end the war.

Ryhalt Galharrow stands apart from it all.

He has been deeper into the wasteland known as the Misery than ever before. It has grown within him--changed him--and now the ghosts of his past, formerly confined to the Misery, walk with him everywhere.

They will even follow him--and the few surviving Blackwing captains--on one final mission into the darkness.

Hirdetés