Popovicsp87 P értékelése


>!
Popovicsp87 P
Greg Keyes: Pokoli város

Ha annyi 500-asom lenne, amennyi órát beleöltem a TES Morrowind és Oblivion játékokba, gazdag ember lennék. :)
Bár végig nem játszottam őket, mégis beszippantott a világ.
Ebben a regényben visszatérhetünk Tamrielre, mely fölött megjelenik Umbriel, az Oblivionból jött lebegő város.

Kezdeném a negítívummal, a történet élvezéséhez nem KELL ismerni a játékot, de nem árt egy kis utánajárás.
Bár bizonyos dolgokat elmagyaráznak a könyvben, számomra felfoghatatlan volt Vivec városának pusztulása. Vagy amit az elején említenek, az argóniaiak filozófiájáról.

A könyv egyébként jó karakterekkel operál. Itt van Attrebus/Treb herceg, aki hősként próbálja Umbrielt visszaűzni oda, ahonnan jött.
Annaig és Glim karakterein keresztül ismerhetjük meg Umbrielt. Ami jó volt, hogy itt is több szintű, több frakcióra bomlik a társadalom, akik gyakran egymással is összetűzésbe kerülnek. Vicces, ahogy próbálják megérteni azokat a fogalmakat, amik nekünk természetesnek tűnnek, nekik ismeretlenek.
Végül meg kell említeni Colint, aki újonc ügynök a Penitus Oculatusban, mégis szimata felfedi a birodalmon belüli összeesküvést.

A sorozat rajongói is megkapják a magukét, van itt minden fajból valaki. Khajiit, dunmer, breton, argóniai, daedrák. Valamint megjelenik az alkímia is.

Nem állítom, hogy ez egy kiemelkedő fantasy lenne, de Keyes mindent megtett, hogy a játékból a lehető legtöbbet importálja a könyvbe.

>!
Delta Vision, 2014
440 oldal · ISBN: 9789633950227 · Fordította: Varga Csaba Béla
7 hozzászólás

Greg Keyes: Pokoli város

Greg Keyes: Pokoli város

Négy évtizeddel az iszonyatos megpróbáltatásokkal járó Oblivion válság után Tamriel világát újra a gonosz fenyegeti. Lehet, hogy pusztulás vár mindenre? A sokat szenvedett világra ráborul Umbriel, a lebegő város rettenetes árnyéka. Ahol elzárja a nap fényét, ott az emberek meghalnak, de csak azért, hogy élőhalottként felkelve immár a pokoli várost szolgálják.

Umbriel árnyékában azonban kezdetét veszi egy lenyűgöző kaland is. Igencsak különös hősök találnak egymásra. A legendás hercegről senki sem tudja, hogy milyen titkot őriz. A vakmerő orgyilkos rábukkant egy megdöbbentő összeesküvés nyomára. A mágus pedig szinte már eszét vesztette a bosszúvágytól. Végül pedig színre lép egy fiatal lány is, és Tamriel sorsa és jövője talán egyedül az ifjú Annaïg döntéseitől függ…

A díjnyertes Elder Scrolls-sorozat világában játszódó Pokoli várost még két lenyűgözően izgalmas regény követi. A fordulatos kalandok során folytatódik a The Elder Scrolls IV: Oblivion története, melyet 2006-ban számos magazin és az Associated Press is az év játékának nevezett. Elnyerte a Spike TV, a Golden Joystick díjakat is.

Hirdetés