P_A_Doorman P értékelése


>!
P_A_Doorman P
Malcolm J. Hunt: Bosszúangyal

A m.a.g.u.s világának irodalmi kínálatában könnyen mellé lehet nyúlni. Vitathatatlan, hogy vannak igazán jó regények, pár nagyon jó novella és rengeteg olyan történet, amely finoman szólva sem tökéletes. A Bosszúangyala egy unatkozós délutánon került a kezembe. Kis városom könyvtárában találtam rá az egyedül árválkodó kötetre. Ezt jelnek vettem, így nem volt kérdés, elolvasom a vékonyka, alig 320 oldalas könyvecskét. El kell mondjam évek óta nem olvastam ilyen jó sztorit az újabb Ynevi történetek közül. Egy ősi csatabárd története elevenedik meg a lapokon, igazi szerepjátékos hangulatban. Az író akkor győzött meg arról, hogy ismeri Ynev világát és játszott is benne pár kalandot, amikor a részeg Tharr-pap méregmágia segítségével fogott a józanodás kellemetlen műveletéhez. Az ezügyben eljáró boszorkánymester karaktere, amúgy is nagyon tetszett végig a történet során. Lehet, hogy eljött az idő, hogy kreáljak magamnak egyet.
Nagyon tetszett a megoldás, ahogy egyik fejezet a másikat követve bemutatta Ynev több, nagyobb korszakát, természetesen végig a csatabárddal a középpontban. A hetedkori történések mellett, az ötödkori Kyria nagyon tetszett. Mindig is nagy rajongója voltam a Kyr időknek, de az ebben a részben bemutatott judikátor krimibe illő nyomozása nagyon tetszett. És még egy nagy pozitívum, a függelék megléte. Nem mondom, hogy szaktekintélynek számítok Ynev világával kapcsolatban, de azért az alapvető dolgokkal és kifejezésekkel tisztában vagyok. Hála egy türelmes és megfelelően jártas Kalandmesternek. Szóval, tudom mi a különbség egy Krad lovag és egy Kard lovag között (Kard Testvériség), de jelen kötet olvasása közben nagy segítség volt a szószedet és igen jól funkcionált olvasás közben.
Mindenkinek jószívvel merem ajánlani ezt a kötetet, hiszen igazi Ynevi kalandozás ez a hangulatos kis regény. Egy biztos, a kötet nálam már kívánságlistán van, hiszen nem hiányozhat a m.a.g.u.s gyűjteményemből.

2 hozzászólás

Malcolm J. Hunt: Bosszúangyal

Malcolm J. Hunt: Bosszúangyal

A hetedkor első évezredének alkonyán Erion rontásérseke kalandozócsapatot küld a Quiron-tenger déli partvidékre egy elfeledett sírban rejtőző, különös csatabárdért. Bár sikerrel járnak, az ereklye makacsul őrzi titkait, és a kalandozók hosszas viszontagságok után kénytelenek rádöbbenni arra, hogy léteznek rejtélyek, amelyeket nem halandóknak szántak a teremtett szférák alatt, és amelyekre csak az deríthet fényt, aki az életével fizet értük…

Malcolm J. Hunt első regényében korokon át követhetjük az ősi ereklye történetét, a jogos bosszú megannyi formáját, a fegyverrel kapcsolatba került népek és fajok harcait – Ryek démoni elnyomásától, Kyria dicsőséges időszakán és az első emberi civilizáció, Cranta birodalmának fénykorán át az óidők szörnyetegeinek homályba vesző múltjáig.

Hirdetés