Kiskakukk értékelése


>!
Kiskakukk
Brent Weeks: Az árnyak útján

A kutya fáját, ez jó volt.
Felüdülés a sok 'vörös pöttyös', szolidan vérengzős könyv után: ez ugyanis brutális volt.

Az elején viszont kapkodtam a fejem.
Dobálóztak itt nevekkel, helyekkel, titulusokkal én meg ro.hadtul nem voltam képben, hogy ki kicsoda, mi micsoda, de az író nem kímélt, csak folytatta tovább ezt az egyáltalán nem olvasóbarát elbeszélésmódot, hát köszönöm, de megszenvedtem vele. (Rögtön Az acél emléke jutott eszembe, R. Morgan is eljátszotta ezt. :) ) A kedvencem az volt, hogy nem elég, hogy rengeteg (mármint RENGETEG) nevet kell memorizálni az első 300 oldalon, de hol keresztnéven, hol vezetéknéven, hol tituluson, hol becenéven szólítanak valakit. Ismét: hát kösz. :D

Jók és változatosak a karakterek, az együgyű, de kétajtós szekrény Logant rögtön megkedveltem, a főszereplő se rossz, a főkurtizánnak nagyon jók a dumái, a kis mágus trió is tetszik, az ügyeletes fő.genya meg stílusos, tényleg lehet utálni.

Nem volt könnyű olvasmány ez a tégla vastagságú könyv, de roppant jól szórakoztam rajta, csak úgy faltam az oldalakat.

Fogalmam sincs, mire számítsak a továbbiakban, de gondolom, ott sem sokat fognak finomkodni. :D

-fél csillag, mert néhány részt rövidebben is le lehetett volna zavarni és mert Durzo Blint (az egyik főszereplő) egy gyökér és már vártam, hogy mikor fordul fel. spoiler


Brent Weeks: Az árnyak útján

Brent Weeks: Az árnyak útján

Durzo Blint számára az orgyilkosság művészet, és ő a város legelismertebb művésze.

Azoth számára kétes a túlélés. Valami olyasmi, amit senki sem garantál. Utcagyerekként nő fel a nyomornegyedben, és megtanulja gyorsan felmérni az embereket. Ahogy megtanul vállalni bizonyos kockázatokat is. Olyan kockázatokat, mint Durzo Blint tanítványának állni.

De hogy felfogadja őt, Azothnak hátat kell fordítania régi életének, és elfogadnia új személyiségét és nevét. Nem Azoth többé. Kylar Sternként meg kell tanulnia az orgyilkosok világának veszélyes politikáját és a különös varázslatokat – és kifejleszti a halálhoz való érzékét.

„Lenyűgözött elejétől a végéig. Felejthetetlen szereplők, egy összeesküvés, amely folytonos találgatásra késztetett, folyamatos akció, és olyan mély mesemondás, amely miatt imádni tudom egy szerző munkáját.”
TERRY BROOKS, New York Times bestseller író

Hirdetés