BBetti86 értékelése


>!
BBetti86
Robin Hobb: Az orgyilkos tanítványa

Kicsit töprengtem, hány csillagot adjak neki. Nagyon szerettem ezt a regényt, a cselekmény annyira elkapott, hogy legszívesebben már olvasnám a következő részét is. Azért nem magasabb a csillagszám végül, mert van egy olyan érzésem, hogy ennél még csak jobb és több lesz.
Ez a nyitókötet, és elkezdi a konfliktusokat alapozni a szerző, miközben bemutatja a világot is. Ebben az univerzumban kétféle mágikus képesség létezik: az Ösztön, amivel az állatok felé kapcsolódni, ezt tiltják. (Még nem jöttek rá, abban micsoda lehetőségek vannak, ha ésszel csinálják.) A Mesterség, ami emberek közti gondolatátvitel és befolyásolás, ha nagyon leegyszerűsítem. Hősünkben mindkettő megvan, ráadásul a trónörökös fattya is, aki már gyerekként a hatalmi játszmák árnyékában kénytelen létezni.
Az események egyre gyorsabban peregnek, és míg az elején csak Fitz próbálkozásait látjuk, hogy barátokat szerezzen és lesz egy-két nagyon jó kutyája, a végére már olyan helyzetekben találjuk, ahol királyságok sorsa dől el.
A királyi családon belül óriási játszmák zajlanak: az öreg királynak három fia van, és a legkisebb herceg nem a mesebeli királyfi. Nagyon a trónt akarja, és nem is rest tenni érte. De ennél többet nem írok, mert rendszeresen meg lehet lepődni, kikkel és mit intrikál a háttérben.
Fitz fejlődése is lekötött. Alapvetően jóravaló, hősies figura, akinek még sokat kell tanulnia. Érdeklődve várom is, mivé fejlődhet még.
Van egy-egy téma benne, ami kapcsán még nagy a ködösítés. Pl. Lovag herceg spoiler De az is kifejtésre vár még, hogy a fiával miért úgy bánt, ahogy.
Talán a stílusa is lehetne érzékletesebb, mesélősebb, de annyira jó a világ és az ötlet, hogy ezen könnyebben átlendültem.
Jó kezdet volt, egyre izgalmasabb és mozgalmasabb, ahogy fogytak az oldalak. Olvasom majd tovább is! :)


Robin Hobb: Az orgyilkos tanítványa

Robin Hobb: Az orgyilkos tanítványa

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az ifjú Fitz Lovag herceg fattyúgyermeke, akit apja mogorva istállómestere nevel a Hercegségek királyi udvarában. A nemesek közül senki nem veszi kutyába sem, csak az intrikus Elmés király figyel fel rá, aki ráveszi, hogy titkon elsajátítsa az orgyilkosok művészetét. Mert Fitz vérében a Mesterség munkál, amelynek veszedelmes és vad mágiája segítségével a Látnokok emberemlékezet óta uralják a Hercegségek viharverte királyságát. Fitz egy olyan időben cseperedik fel, amikor barbár vörös martalócok dúlják fel a partokat és alvajárók kóborolnak a szárazföld szívében. Hamarosan a fiú megkapja első lélekpróbáló küldetését – mert Fitz veszélyt jelent ugyan a trónra… de ő lehet a királyság túlélésének kulcsa is.

Hirdetés