bartok_brigitta P értékelése


bartok_brigitta P>!
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője

Úgy gondoltam gyorsan meg kell írnom ezt az értékelést, mielőtt még meggondolom magam. Engem lepett meg a legjobban, de azt kell mondanom, hogy ez a kötet igenis tetszett. Azt hiszem, hogy most kezdtem elkapni a fonalat, és megérteni az Üvegtrón-életérzést, ami oly’ sok ismerősömet kínozza. Nem mondom, hogy Aelin valaha is felkerül majd a kedvenc szereplőim listájára, de egy-két társa bizony közel kerül hozzá.
Részemről most érzem azt, hogy kezd megérni a történet. Volt egy pici romantika, némi divatozás, de emellé kaptunk rengeteg kalandot, minden fejezetre jut valami, amiért izgulhat az ember. Volt pár meglepő fordulat, amire határozottan nem számítottam, és azt hiszem, hogy ez volt a legelső kötet a sorozatban, ami az elejétől a végéig lekötött! A regény nyaktörő tempót diktál, néhány régi titok értelmet nyer, jó pár adósság megfizetésre kerül – bár utóbbi nem feltétlenül olyan formában, mint amire számítana az ember. A világ kezd kicsit értelmezhetőbb, egészebb lenni, de a mágiarendszert még mindig nagyon gyengének érzem. A szereplők közül végre több kedvencem is van, és igen, elmondhatom, hogy én is tudok bánatos szerelemmel sóhajtozni az egyik alfahím után. Manon és Elide részeit kifejezetten szerettem, de ezúttal a főszereplő hölgyeményt sem akartam két oldal után megfojtani. Az újonnan felbukkanó szereplők közül Lysandra hatalmas kedvencemmé vált.
Az utolsó jeleneteken még néhány könnycseppet is sikerült elmorzsolnom. Ezúttal őszintén mondom, hogy kíváncsi vagyok a folytatásra.


Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője

Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Első a bosszú, a többi várhat…

Celaena Sardothien mindenkit elvesztett, aki a szívéhez közel állt, végül mégis visszatért a birodalomba, hogy bosszút álljon, felszabadítsa egykor dicsőséges királyságát és szembeszálljon múltja árnyékaival…
Tiszta szívéből elfogadta, hogy ő Aelin Galathynius, Terrasen királynője. De mielőtt visszaszerezné trónját, harcolnia kell.
Küzdeni akar unokatestvéréért, aki harcosként az életét is kész feláldozni érte, a barátjáért, aki egy borzalmas tömlöcben sínylődik és a kegyetlen király rabságában tengődő népéért, akik rendületlenül várják eltűnt királynőjük dicső visszatérését.
A New York Times bestseller sorozat negyedik kötetében folytatódik Celaena szenvedélyes és időnként fájdalmas epikus utazása, mely fenekestül forgathatja fel az életét.