Nevox értékelése


>!
Nevox
Greg Keyes: Született Királynő

A sorozat befejezése is nagyszerűre sikeredett, végre mindenre fény derül, mi is van a háttérben, de az odáig vezető úton elég sok fordulat követi egymást. Végig nagyon feszes, könnyed a stílus, jó olvasni, a szó jobb értelmében szórakoztató fantasy, ami ugyan olyan nagy újdonságot nem hoz a műfajban, de remekül megírt történet, kiváló karakterekkel. Tetszett, hogy két főszereplőt is akként változtat meg, hogy kezdjük elhinni, miszerint valamelyikük lesz a főgonosz, vagy inkább az antagonista, és a változásuk hiteles. Persze végül mindketten megtalálják a helyes ösvényt, aminek roppantul örültem, mivel ritka szimpatikus karakterekké váltak az elmúlt részekben. Kellő mennyiségű misztikum, történelemben rejlő titok, ősi mágia és megváltás valamint jó ütemben adagolt csatajelenetek, minden ami egy igazi high fantasy sorozathoz kell és a végén egy kellően drámaira sikerült befejezés egy váratlan, ámde megalapozott felfedezéssel. Öröm volt olvasni a szériát, és mindazt, ahogy a lovagregény műfaját megújította a XXI. században.


Greg Keyes: Született Királynő

Greg Keyes: Született Királynő

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A Hangakirály halott, a világ pedig követi a pusztulásba vezető úton. Fehér Aspar, bár kimerült és sebek borítják, elindul egy utolsó küldetésre, hogy megmenthesse népét és szeretett erdejét, de maga sem lát rá sok reményt, hogy sikerrel jár.

Anne Dare végre Crotheny trónján ül, de vajon meddig? Az egyház szent háborút hirdetett ellene, ezzel megadva a megfelelő ürügyet Hansa királyának, hogy teljes hatalmát az ifjú királynő és felkészületlen hadserege ellen fordíthassa.

De a háború csak egy, és nem is a legnagyobb Anne gondjai közül. A helrún, Hanza látnoka már nem csupán álmaiban, hanem a jövendöléseken keresztül is támadja őt. A Fogoly, az utolsó a szkaszloszok nagyurai között, saját sötét terveit szövögeti. Anne tanára és legfőbb szövetségese a látomások világában egyben a leg­elkeseredettebb ellensége is lehet, míg önnön erői lassan az őrület felé hajszolják.

Az pedig, hogy túléli-e mindezt, még csupán a végjáték nyitánya: túl sokan vannak, akiknek a hatalma felér az övéhez, vagy éppen túlszárnyalja azt. És bárki üljön fel végül a szédosz trónra, annak áll majd módjában, hogy elhozza a világ számára a megváltást – vagy a teljes megsemmisülést.

Hirdetés