Garbai_Ildikó P értékelése


Garbai_Ildikó P>!
Kovács Kornélia: Anyaság a csillámpónin túl

Csillagos ötös! Én szívem szerint már a kismama könyv mellé adnám ezt a könyvet kötelező olvasásra! Sajnálom,hogy 20éve(jesszusom!!! :D ) nem volt ilyen könyv a közelembe…Mennyi sok idegeskedéstől,sírástól mentett volna meg. Kifejezetten tetszett,hogy itt bizony volt humor nem kell tökéletes anyáknak lennünk,nem számít a sok okoskodó véleménye… Két élményem vagyis több de ezt a kettőt megosztom ami az olvasás közben eszembe jutott. Bizony volt olyan,hogy sírt a gyerek a kiságyban én egyedül, idegileg ki voltam és úgy éreztem nem bírom tovább.. Ott hagytam a szobában kimentem a fürdőbe iszonyat sírás.. aztán orrfújás,arcmosás és mentem vissza a gyerekhez és tettem a dolgom.Sokáig rosszul éreztem magam ez miatt mire elfogadtam,hogy emberből vagyok ott éppen elszakadt az a bizonyos cérnaszál.A másik,hogy én elhatároztam bizony szoptatni fogok ha már az én anyukámnak nem sikerült.Mondanom se kell küzdöttem.Sebes begyulladt mellek és már attól bőgtem mikor közelített a szoptatási idő.Majdnem feladtam de még kaptam egy tippen a védőnőtől gondoltam kipróbálom mit veszíthetek? Hülyén hangzik de kutya pózban kellett az ágyra helyezkednem és fordítva helyezni a gyereket a szoptatásnál..és láss csodát meggyógyultam és onnantól álom volt a szoptatás. Nekem nagyon rendes védőnőm volt aki nem fordult el a szokatlan megoldásoktól de általában igaza volt. Örülök,hogy rá hallgattam és nem a sok jó tanácsot adó emberre.Most is jó volt egy ilyen könyvet olvasni pedig én csak nosztalgiáztam de már ajánlottam is tovább épp egy kismamának a könyvet.Nincsenek tabuk és minden témát rendesen körbejár és megnyugtatja az ifjú anyukát,hogy minden rendben van úgy ahogy csinálod,nyugi.Csak ajánlani tudom,minden nőnek,anyának,nagymamának is.

2 hozzászólás

Kovács Kornélia: Anyaság a csillámpónin túl

Kovács Kornélia: Anyaság a csillámpónin túl

Ez a könyv olyan, mint egy kávé melletti jó beszélgetés egy barátnővel, aki a szemedbe mondja, csak annyi kell, hogy bízz az ösztöneidben, és friss anyukaként a lelki békéd érdekében engedd el a „jó” tanácsokat a füled mellett. Szabad szóhasználata, nyitottsága és lazasága mosolyt csal az arcodra, segít megerősíteni abban, hogy nem vagy egyedül a kétségbeesessel, a könnyekkel, a pofonokkal és a hibákkal. Észosztás helyett karon fog, és végigvezet az anyaság rögös útvesztőin, hogy lásd a „szuperanyuság” sokszor csak kirakat, hogy a melléfogás és a tanácstalanság a legjobbakkal is megesik.
Kismamáknak ajánljuk, de a rutinos anyáknak is, hiszen jó nosztalgiázni, utólag mosolyogni az egykor reménytelennek tűnő helyzeteken.