P_A_Doorman P értékelése


>!
P_A_Doorman P
Borus Hella – Járdán Csaba (szerk.): Az Északi Szövetség

Eredetileg azért olvastam el ezt a kötetet, mert szükségesnek éreztem felfrissíteni az emlékeimet az Északi Szövetség országait illetően. Mivel a XIII. Kardok Ünnepe magus szerepjáték találkozó szervezői is ezt a helyszínt jelölték meg a leendő kaland helyszíneként, kétszeresen is indokolttá vált az olvasás. Fel kell hívnom a kedves moly társak figyelmét, hogy ez a kötet NEM regény, hanem világleírás, ezért célszerű úgy olvasni, mint egy történelemkönyvet. Remek ötlet volt az alkotóktól, hogy a különféle királyságok bemutatása előtt, az adott országhoz köthető rövid kis novellákkal teremtenek hangulatot az olvasáshoz. Az említett novellák között azért akad pár jobb történet is. Személyes kedvencem a dorani pék rövid kis epizódja, és a tiadlani drágakőmágus nyugdíjba vonulásának története.
Tény, hogy nem ez a kiadvány fogja megszerettetni Ynev kontinensét a lelkes érdeklődő, még kissé tudatlan, kalandorjelölttel, de az biztos, hogy egy valamire való m.a.g.u.s. rajongónak nem hiányozhat a polcáról ez a kötet, s olykor nem árt, ha beleolvasunk.


Borus Hella – Járdán Csaba (szerk.): Az Északi Szövetség

Borus Hella – Járdán Csaba (szerk.): Az Északi Szövetség

Ynev földjét korok óta háborúk dúlják; határokat törölnek el és rajzolnak újra, tüzükben legendás harcosok és koronás fők emelkednek az örökkévalóság magaslataiba, lángeszű bölcsek lelnek új eszmékre. Tizenháromszor csaptak össze eleddig a fekete és vörös lobogók, egyaránt hozva kínt és dicsőséget az alájuk sereglett országoknak, tizenháromszor feszült egymásnak Ynev két legnagyobb hatalma: Toron és az Északi Szövetség.

A Népek és birodalmak könyvsorozat második kötete Észak vörös hadurainak birodalmaiba nyújt bepillantást, az emberek mindennapi életétől kezdve a legmagasabb hercegi körökig és legféltettebb titkokig. Mert a Szövetség a szikla, amely a Pyarroni Eszme tornyát tartja, az üllő, amelyen számtalan dicső harcos és korszakalkotó gondolkodó lelke kovácsolódott. Birodalmainak hol vad, hol emberek kezéhez szelídített vidékein régvolt korok visszhangjai festik meg az ott lakók álmait, melyek csatákról, varázslatokról, de hétköznapi örömökről is szólnak. Nincsen hősiesség, ha nincs otthon, amiért küzdeni érdemes – ismerd hát meg a Kettős Hold országait igaz valójukban: a háztáji örömöket, a tűzhely erejét és a veszedelmeket, kalandra csábító kihívásokat egyaránt!

Kötetünket ajánljuk mindazoknak, akik akár olvasóként, akár játékosként szívesen barangolnak Ynev tájain, és azoknak is, akik csupán meg szeretnék ismerni ezt a varázslatos világot.

Hirdetés