ViraMors P értékelése


>!
ViraMors P
Rusvai Mónika: Tündöklő

Még senkit sem látott ilyen határozottan mozogni a viharban.

– Ahhoz, hogy legyen mit előadni, először meg kell várni, hogy a történetek megszülessenek.

– Én egy dolgot tudtam adni Rabánnak – szólalt meg Anothian, amikor továbbindultak –, a döntés lehetőségét. Ez pedig azt jelenti, hogy el kellett fogadnom a válaszát.

Nagyon szerettem volna szeretni a könyvet, de sajnos nagyon nem sikerült összecsiszolódnunk. Hiába van tele potenciálisan érdekes elemekkel, mint sárkányok, sárkánykígyók, átkok spoiler, családi viszályok és ellentétek múltban és jelenben, közelgő világvége stb… úgy éreztem, hiányzik az egyensúly, az események közül, és nem arra került a hangsúly, ami a történet szempontjából megérdemelte volna. spoiler
A helyzetemet az sem segítette, hogy nem tudtam, mit is kéne kezdenem a nézőpontkarakterrel. Kezdetben Erthol nagyjából annyival tudott többet nálam a világról, hogy értette a lovakhoz, és kevés kivételtől eltekintve később is csak sodródott az eseményekkel – és néha foglalkozott a lovakkal. Komolyan voltak pillanatai, amikor nem értettem, hogy nincs tisztában olyan dolgokkal, amit a többi szereplő egyértelműként kezelt… Pedig a könyv tele volt potenciálisan érdekes karaktererekkel is. Kiemelt kedvenceim a színészek és az előadásaik, de Karvaly, a herceg és a három testvér sem volt rossz.
Összességében sajnálom, mert lehetett volna sokkal erősebb és kiegyensúlyozottabb is. Ettől függetlenül kiemelném, hogy stílusát, fogalmazását tekintve szépen megírt, gondos szöveg. Kíváncsi leszek, mit olvashatunk még később az írónőtől.


Rusvai Mónika: Tündöklő

Rusvai Mónika: Tündöklő

Húsz éve az utolsó szigetkirályságot elpusztította a vihar képében érkezett Sárkány. A tengerik népe az addig tiltott, ősvadonnal borított szárazföldre menekült, hogy ott építsen fel új birodalmat.
Erthol, a fiatal lovász, aki sosem ismerte a régi világot, a titokzatos Viharhozó nyomába eredve akaratlanul is részese lesz egy átkoktól sötét és féligazságokból összeálló legendának, amely hamarosan nemcsak az ő sorsát, de egész országáét is a pusztulás peremére sodorja. A válaszok a múltban rejlenek – de gyökerek híján ki tudná megmondani, mi igaz a babonákból és mi nem? A Sárkány előhírnökei, a sárkánykígyók pedig már az új világban is megjelennek, hogy beteljesítsék a régi birodalomban kimondott átkokat.
A Tündöklő egyszerre emberközeli és hősregéket idéző történet, amelynek világában, ha a természetfelettit szólítja az ember, a válaszban nincs köszönet.

Hirdetés