Nevox értékelése


>!
Nevox
Greg Keyes: Vérlovag

A sorozat továbbra is töretlen lendülettel robog előre, ismét egy jól megírt, sallangoktól mentes, feszes és dinamikus regénnyel van dolgunk, ahol Keyes ügyesen összekuszálja a szálakat ismét, hogy a szereplők ismét valami közös cél felé törekedjenek, ahol aztán megint lesz egy nagy találkozás.
Valamennyi szereplővel izgalmas dolgok történnek, noha nekem leginkább Aspar és Cazio tetszett legjobban, és persze nem szabad megfeledkeznünk Stephenről sem, aki nagyon érdkes városra bukkan. Valamivel többet fed fel a háttérről, mitn eddig és kezdem sejteni mi a fene is zajlik, de hihetetlen, hogy eltelt három könyv és még a szereplők sem biztosak benne, hogy ki ellen is küzdenek voltaképpen. Ezt többször el is mondják a történet során. Ez ne riasszon el senkit, nagyon élvezetese high fantasy a sorozat, ami könnyen olvasható és nekem továbbra is azt nyújtja amiért elkezdtem fantasy-t olvasni harminc éve. :D


Greg Keyes: Vérlovag

Greg Keyes: Vérlovag

A Hangakirály útjában pusztulás és őrület jár. Félig elfelejtett, alig értett jövendölések szerint Anne Dare, Crotheny trónjának fiatal örökösnője lehet a világ egyetlen reménye. Csakhogy Anne-t a trónbitorló Robert seregei üldözik – Roberté, akinek sírból való visszatérése elmosta a határokat élet és halál között, és minden addiginál sötétebb erőknek nyitott utat. Maga Anne is olyan hatalommal rendelkezik, amit nem ért és nem is képes egészen az irányítása alá vonni, mostanra pedig eljött az ideje, hogy lányból nővé, trónörökösből uralkodóvá érjen. További menekülés helyett egy hadsereg élére áll, hogy visszaszerezze a királyságot, vagy belehaljon a próbálkozásba. Csakhogy egy rejtélyes orgyilkos követi, aki olyan tehetséggel járja a dessrata halálos vívótáncát, hogy még Anne barátja és védelmezője, a párbajhős Cazio sem állhat meg előtte… ahogyan felesküdött lovagja, az ifjú Neil MeqVren sem.

Ami Anne többi társát illeti – Fehér Aspart, a király berkészét, aki a birtokában lévő nyílvesszővel leteríthetné a Hangakirályt, vagy Stephent, a szerzetest, aki kürtszavával felébresztette azt –, ők most nem segíthetnek rajta. Az ő útjuk még mélyebbre vezet a mítoszok és a mágia halálos útvesztőjében, ahonnét talán sosem bukkannak majd elő. Muriele királyné pedig továbbra is a hamis király foglya, és nem számíthat senki másra, csak egy megnyomorított zenészre, aki maga is rab, és egy szolgálólányra, aki egyszerre több és kevesebb annál, aminek látszik. Muriele ezúttal csupán bábu Robert sakktábláján – és fegyver, ami arra vár, hogy tulajdon lánya ellen fordítsák.

Hirdetés