Mrs_Curran_Lennart P értékelése


Mrs_Curran_Lennart P>!
Rosanna Ley: A sáfrányösvény

Ezt a könyvet elsősorban a borítója miatt vettem meg, mert az írónő eddig ismeretlen volt számomra. Az I.P.C. Kiadó borítói mind gyönyörűek, és végülis a könyv sem okozott csalódást. Szeretem a családregényeket és az egzotikus helyszíneket. Ebben a történetben a szálak a 2. vh. alatti Anglián át vezetnek a ’70-es évek Amerikájába és Marokkójába, és a XXI. században érnek össze. Lilian, Glenn, Amy és Nell mind hozzáadják a saját nézőpontjukat, hogy a végén kerek legyen a történet. Gyász, háborúellenesség, bűntudat, félreértések viszik előre hőseinkez. Van egy kevés romantika is, de nem ez a fő motívum. Marokkó pedig igazán egzotikus hely. A leírások alapján az embernek kedve lenne bebarangolnia az ottani piacokat és vévigkostólni a helyi ételeket.
A fél csillag levonás a meglehetősen lassú, kissé vontatott kezdet miatt jár.

2 hozzászólás

Rosanna Ley: A sáfrányösvény

2.792 FtJókönyvek.hu
2.966 FtRégikönyvek.hu ·
3.490 Ft –15%
2.967 Ftálomgyár könyvesboltok ·
3.490 Ft –15%
Könyvtár
Rosanna Ley: A sáfrányösvény

A VILLA, AZ UTOLSÓ TÁNC HAVANNÁBAN és a VISSZATÉRÉS BURMÁBA
című bestsellerek szerzőjétől

Szeretett édesanyja halála után Nell Cornwall vidéki világából a színpompás és kaotikus Marrákesbe utazik. A házassága talán zátonyra futott, ám a marokkói konyha mámorító örömeinek felfedezése segíthet neki megvalósítani az álmát, hogy saját éttermet nyisson. Itt ismerkedik meg Amyvel – a fiatal fotóssal, aki azt próbálja kideríteni, mi történt a családja egy rég nem látott tagjával, és hogy egyáltalán életben van-e még. A két nő között szoros barátság szövődik, és meglepő kapcsolatot fedeznek fel a múltjukban. Ez egy közös utazásra indítja őket, melyen megtalálják a maguk „sáfrányútját” medina labirintusától és a marokkói bazárok nyüzsgésétől egészen hazáig, Cornwallig és a családjuk eredetének mélyéig.

„Rendkívüli tudásanyagot rejtő és ügyesen megírt történet, amely a legvégéig fogva tartott.” – Kathryn Hughes, A levél című bestseller szerzője

„Tökéletes olvasnivaló Santa Montefiore, Victoria Hislop és Leah Fleming rajongóinak.” – Booklist