Sippancs P értékelése


>!
Sippancs P
B. Czakó Andrea: Pitypangtánc

Mint is mondhatnék azon kívül, hogy szeretnék én is táncra perdülni, és a széllel szállni, mint – vélhetőleg – a borítón szereplő nő?
Szerelmes lettem ebbe a történetbe. Olyan szépen és finoman férkőzött be a bőröm alá, mint ahogy Szapáry Félix Tina szívébe, és olyan jólesően elringatott, mint egy gyermeket a bölcső.
Biztos, hogy a szentimentalista énem tehet róla, de rengetegszer a szívemhez kaptam olvasás közben, mert egyszerűen elvarázsoltak a szavak és az, ami az adott kor férfi-nő kapcsolatát jellemezte. Tina és Félix első „verses” levelét sikerült is megkönnyeznem, aztán a végén is sírtam egy nagyot, szerencsére csak a meghatottságtól.
Csodás, több évet átívelő szerelmi (családi) történet ez, ami sem a viszontagságoktól, sem a rossz időzítésektől nem mentes, az összképet tekintve azonban megér minden kerülőutat és bosszúságot.
Csak ajánlani tudom!

7 hozzászólás

B. Czakó Andrea: Pitypangtánc

B. Czakó Andrea: Pitypangtánc

Van nemesebb ok a háborúra, mint a szerelem?
A tizenkét esztendős, nemesi családból származó Szereday Tinát meseszép ördögfiókának csúfolják , mert megveti a társadalmi képmutatást és szeret a cigányokkal szabad életet élni. A füzérradványi összejövetelen fiúbarátaival együtt keresetlen szemtanúja lesz a sármos Szapáry Félix gaz csábításának – csakhogy a behálózott hölgyet aznap jegyezte el valaki más.
Tinát éveken át kísérti a meglesett jelenet. Meghatározza viszonyát a férfiakhoz, elképzelését a szerelemről, hitét a kapcsolatok tisztaságában. Mígnem a Rudnyánszky sportdélutánon újra találkozik a megvetett Szapáryval – aki továbbra is csak úgy vonzza a nőket. A nővé érett Szereday lány is vonzáskörébe kerül.
Túl súlyos családi titkokon, túl a Monarchia bukásán, és az első világháború poklán, vajon megtalálják egymást a szerelmesek? Vagy megsemmisíti őket a változó világ?
Tina életét a világtörténelem napsütése színezi aranyra, majd a vihara szürkére, mint ahogy a bohém békeidőt felszámolja a Nagy Háború.
B. Czakó Andrea legújabb, történelmi hátterű romantikus regényében, a magyar történelem és magyar táj díszletei között hol a magasba emeli, hol a mélybe húzza le az olvasók szívét.

Hirdetés