smetalin értékelése


>!
smetalin
Dan Simmons: Dermesztő nyár

Aki megbarátkozott a Terror hosszúságával, a részletes leírásokkal az itt sem fog csalódni. Az igaz, hogy a könyv eleje és a cselekmény nem indul turbó fokozattal, na de ha eljutunk a 200. oldalig onnantól kárpótol mindenért.
Mivel tizenévesek a szereplők és szeretnek bringázni és tombol a nyár, sokan összehasonlítják S.K. művével, és igen vannak hasonlóságok, de el kell vonatkoztatni, hiszen sok krimi is hasonlóság jegyeit mutatja mégis vannak kiemelkedően rossz és jók közöttük. Szerintem Simmons teljesen élvezhető sztorit írt.
Ezen a nyáron minden megváltozik, és az események sodrásával a gyerekek is egyre bátrabbak és erősebbek lesznek, hiszen valami történik a Régi Központiban, valami amit meg kell állítani.
Nem érzem összecsapottnak sem, mindent logikusan megmagyaráz, mi ez ami beszippantja a kis város lakosai egy részét, ügyesen rávezeti a gyerekeket a régmúlt idő szörnyűségeire.
Az előszót pedig ugorjátok át, legyen ez utószó.
Ja még valami, a borító. A ház jó, a gyerekek képe viszont csapnivaló, nem illik ehhez a könyvhöz olyan mintha egy kaland könyv lenne egy kis borzongással, hát ez nem az!

17 hozzászólás

Dan Simmons: Dermesztő nyár

Dan Simmons: Dermesztő nyár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

1960 nyarán az illinois-i ElmHaven kisvárosában öt tizenkét éves fiú olyan szoros köteléket kovácsol, melyet az élet semmilyen fordulata nem képes szétszakítani. Bringázás a napnyugtában, titkos búvóhelyek az erdőben, egy idilli gyermekkor ártatlan titkai – másból sem áll az életük. Csakhogy a napfényben fürdő kukoricatáblák között olyan események történnek, melyek minden létező módon próbára teszik egymás iránti hűségüket. Amikor az éjszaka közepén megkondul egy rég elfeledett harang, a városlakók tudják, hogy vége a gondtalan időknek. A fenyegető erődként föléjük tornyosuló Régi Központi Iskola szívében, melyet beleng a koporsók mahagóniillata, láthatatlan gonosz támad új életre. Különös és rémisztő események dúlják fel a mindennapokat, terjesztik el a rettegést az egykor oly békés közösségben. Mike, Duane, Dale, Harlen és Kevin ki akarják söpörni a városból ezt az ősi rettenetet, ezért véres háborút indítanak a titokzatos erő ellen, mely az egész éjszakát uralja.

Hirdetés