Kókuszka értékelése


>!
Kókuszka
Edward Carey: Kicsi

Edward Carey: Kicsi Madame Tussaud életének rémisztő és csodálatos regénye

A viasz, sok egyéb mellett, titkot tart. A viasz lepecsételi a leveleket. A viasz ott őrzi a világ szavait, ahová valók, amíg el nem jönnek a megfelelő kezek, hogy kiengedjék őket onnan.

Különleges, bizarr életrajzi regény, fikció és valóság keveréke, olyan, mint egy színpadi játék, ahol marionettek mozognak, és mindezt összetartja a viasz. Magával ragadott mind a megelevenedő kor, mind annak szereplői, az író által illusztrált oldalak, melyek még egyedibbé tették.


Edward Carey: Kicsi

Edward Carey: Kicsi

Sötét, elbűvölő és feledhetetlen történet egy tehetséges és elszánt árváról a francia forradalom idején, aki Madame Tussaud néven írta be magát a történelembe.
A kicsi, csúnyácska Marie 1761-ben született egy svájci falucskában. Szülei halála után egy viaszszobrász segédjeként a forrongó Párizsban találta magát, sőt hamarosan a versailles-i palotában, ahol egy hercegnő szobrászoktatója lett, majdnem megosztozott egy süteményen a királlyal, és megmentette Marie Antoinette-et a szülőágyon. Ám a palota falain kívül kitört a forradalom, és a bosszúszomjas párizsiak fejeket követeltek…
A Kicsi egy valóság ihlette, különös felnőtt mese művészetről, sorsról, az emberi test és lélek legsötétebb bugyrairól, elhivatottságról, szerelemről – olyan, mintha Charles Dickens és David Lynch négykezese volna.

Hirdetés