csartak MP értékelése


>!
csartak MP
Adrian Tchaikovsky: A pusztulás gyermekei

Az idő gyermekei egyik kedvencem, így nagy lelkesedéssel vártam az ott felépített ember-pók együttélés továbbgondolását. Ez egy gyönyörű elképzelés, olyan magasabb szintű kapcsolatrendszert mutat be, ami túlmutat a hagyományos gondolkodáson.
Egyáltalán nem csalódtam, baráti és egymásra épülő, kísérletezős kapcsolatok ezek, viszont kalandvágyóak is, így a portida-Emberek kis csapatai birtokba veszik a világűrt is, hogy újabb világokat fedezzenek fel.
Így a szerző fantáziája tovább szárnyal, és egy olyan új civilizációt mutat be, ahol minden gondolat változásban van, nincs logika, csak kitörő-forrongó érzelmek.
Szó szerint: a fej mást akar, mint a csáp. Ez pedig a káosz felé vezeti őket, nap mint nap újraépítik magukat. Lehet így haladni előre? Lehet így civilizációt építeni? Elsőre azt gondolnánk nem, és mégis olyan lehetőségek tárulnak fel, hogy a káoszban is lehet olyan rendeződés ami előre visz.
Ehhez hozzájön még egy tényező, egy felfedező organizmus, ami szintén a káosz felé hajlik, önző módon terjeszkedve, bekebelezve, lemásolva minden élőt.
Bevallom, féltettem kedvenc szereplőimet, nem akartam elveszíteni őket. De Tchaikovskyban nem lehet csalódni, az utolsó oldalak olyan fajok/népek közötti összefonódást, együttműködést mutat be, hogy nyugodtan tovább léphetek. Ez egy szép világkép, mindenki beleadja a saját erősségét, mindenki belead magából egy kicsit, nincsenek határok. Ez egy nagy kaland, ami vár rájuk. De hogy alakul ki ez az egész? Olvassátok el, mert megéri.


Adrian Tchaikovsky: A pusztulás gyermekei

Adrian Tchaikovsky: A pusztulás gyermekei

Az Arthur C. Clarke-díj nyertes, megrendítő erejű, hazánkban is elsöprő sikerű Az idő gyermekei lenyűgöző folytatása!

A Föld aranykorában, évezredekkel ezelőtt bátor felfedezők távoli csillagok felé indultak, hogy azokat a terraformálási program keretében alkalmassá tegyék az emberi élet fenntartására. Ám úticéljukon, a Nod bolygón a tudósok olyan váratlan felfedezéssekkel találják szembe magukat, amelyek felülírják eredeti küldetésüket. Ráadásul időközben kénytelenek ráébredni, hogy odahaza az emberiség nagy birodalma elbukott, és így a bolygóátalakítási program is feledésbe merült. Vagy mégsem teljesen?

Korszakokkal később az emberiség maradékának utódai és új szövetségeseik töredékes rádiójeleket fognak a csillagok közül. A legmodernebb közös technikai vívmányokkal felszerelt felderítőhajót indítanak útnak abban reménykedve, hogy megtalálhatják messzire származott földi rokonaikat.

Csakhogy az egykori terraformálók felébresztettek valamit a Nodon, amit jobb lett volna érintetlenül hagyni, és aminek a nyomában nem jár más, csak pusztulás.

Hirdetés