Nikolett0907 P értékelése


Nikolett0907 P>!
Kovács Kornélia: Anyaság a csillámpónin túl

Őszintén szólva nem nekem íródott ez a kötet, viszont mikor megláttam, hogy utazókönyvként olvasható, kaptam az alkalmon és jelentkeztem rá.
Kíváncsi voltam mi újat írhatnak még a témában, elvégre a kismama könyvektől roskadozik a boltok polcai, hol pszichológiai oldalról, hol kéretlen tanácsokkal közelítik meg az adott témát.
Nem állítom, hogy nincs köztük hasznos és jó írás, de bőven akad olyan, ami elcsépelten, más könyveket másolva újra előveszi a bevált tanácsadást, és tulajdonképpen azon kívül, hogy a pénzünket költjük nem sok újat nyújt a kismamák számára.

Elsődlegesen egy kedves barátnőmnek kerestem olyan írást, amivel kicsivel tájékozottabb lesz, megnyugszik és elfogadja azt a folyamatot, melyen most keresztül megy.
Valószínű már rájöttetek első gyermekét várja, minden szülői segítséget mellőzve, mivel sajnos már nem élnek. Mint barátok sokan állunk mellette, de a legtöbben segítséggel csinálták végig a folyamatot és ahány féle hölgyemény van köztünk, annyi féle megoldásokat hallottunk.

Hogy én, hogyan is kerülök a képbe?
Nos nincs gyermekem és nem is tervezem, hogy valaha szülni fogok, de minden tiszteletem azon Nőké, akik belevágnak eme nemes, de annál nehezebb feladatba, és mint barát, a legfontosabb számomra, hogy az általam szeretet személy biztonságban, megfelelő ismeretekkel induljon neki ennek az „életpályának”.

Szóval ez a könyv is, egy olyan írás, mely feltárja az anyaság rejtelmeit.
És most érdekes lesz tőlem ilyesmit olvasni-különösen a fent említettek miatt-, de ez a kötet elképsztő jó volt.
Nem úgy közelíti meg az adott témát, hogy kéretlenül ossza a „tudást”, hanem többszempontból meséli el, a sok okoskodó javaslatait, erre válaszol is, de teszi ezt tisztelettel, nem bántva.
Ugyanakkor részletesen ír a szorogásról, a depresszióról, az egyedülálló anyák szerepéről, a szülés különböző típusáról, hogy csak az alapokat soroljam fel.
És teszi ezt őszintén, erőltetés mentesen, szabadszájúan (imádom) és fantasztikus humorral.
Most komolyan, bizonyos részeknél sírva nevettem és mikor felolvastam a barátnőmnek belőle, már megvádolt, hogy koraszülést okozok neki a sok kacagás miatt.
Nem volt szándékom, de tényleg csodás hatást ért el még nálam is ez a kötet.
No nem változtattam meg a véleményem, nem fogok gyermeket vállalni, de gyászidőszakomat élem duplán is, mégis elérte, hogy nyugodtabb legyek és egy energikusabb lökettel, újra emelt fővel tekintsek előre.

Örülök, hogy olvastam, annak pedig főleg, hogy vannak ilyen fantasztikus humorú, intelligens anyukák, akik veszik a fáradtságot (két gyermek mellett is) és bátran leírják az Anyává válás nehéz, küzdelmekkel teli, de szeretettel és valami csodával megáldott útját.
Egy rossz szavam sem lehet, sőt azt hiszem egy-egy kötetet mindkettőnknek megveszek.

Köszönöm, hogy olvashattam, egy hatalmas élmény volt!

Ajánlom!♥

4 hozzászólás

Kovács Kornélia: Anyaság a csillámpónin túl

Kovács Kornélia: Anyaság a csillámpónin túl

Ez a könyv olyan, mint egy kávé melletti jó beszélgetés egy barátnővel, aki a szemedbe mondja, csak annyi kell, hogy bízz az ösztöneidben, és friss anyukaként a lelki békéd érdekében engedd el a „jó” tanácsokat a füled mellett. Szabad szóhasználata, nyitottsága és lazasága mosolyt csal az arcodra, segít megerősíteni abban, hogy nem vagy egyedül a kétségbeesessel, a könnyekkel, a pofonokkal és a hibákkal. Észosztás helyett karon fog, és végigvezet az anyaság rögös útvesztőin, hogy lásd a „szuperanyuság” sokszor csak kirakat, hogy a melléfogás és a tanácstalanság a legjobbakkal is megesik.
Kismamáknak ajánljuk, de a rutinos anyáknak is, hiszen jó nosztalgiázni, utólag mosolyogni az egykor reménytelennek tűnő helyzeteken.