Nevox értékelése


Nevox>!
Anne McCaffrey: Sárkányhajsza

Nagyon különös a viszonyom ehhez a sorozathoz, mivel ha abból indulok ki, hogy igazi antagonista nélküli fantasy-sci-fi keverék amelyben sárkánylovasok egy másik bolygóról jött szálakat égetnek el, nem egy olyan történet, amit azonnal olvasnék, de mégis van benne valami, ami miatt kellemes elmerülni Pern világában.
Old-school fantasy és sci-fi egyszerre, vagy nevezhetném planetáris románcnak is, de itt a fő hangsúly a sárkányok és a sárkánylovasok kapcsolatán van, ami távolról sem románc, hanem valami különös kötelék, ami roppant érdekes, mivel a párválasztástól kezdve a harcon át mindenben hat egymásra sárkány és lovasa, vayg tűzgyíkja. Az előző kötetben megismertük a világot, most tovább bontja , építi Pernt az írónő, konfliktusok régi titkok kerülnek felszínre és persze a változás szüksége. Tetszett, ahogy megmutatta a múltból érkezett lovasok mennyire nem tudtak mit kezdeni a 400 év változásával egyszerre, mennyire szembekerültek egymással a régi és új értékek.
Sajnos néhol úhgy érztem kicsit átment szappanoperába és olyan konfliktusokat kreál, ami annyire nem volt megalapozott, vagy érdekes, de a vége nagyon rendben volt. Idő-és térutazó sárkányok, ami szerintem nagyon menő:)
Különös hangulatú regény, ami nem való mindenkinek. Igényes, szépen megírt könyv, aminek mondanivalója ma inkább aktuállis, mind anno megírása idején.


Anne McCaffrey: Sárkányhajsza

Anne McCaffrey: Sárkányhajsza

Sárkánytűz a horizonton

Újabb fordulat telt el, és ismét halálos, ezüstös szálak hullanak az égből. A merész sárkánylovasok újra felszállnak, sárkányaik tüzet okádva csapnak le, hogy elpusztítsák a csillámló fenyegetést, még mielőtt földet érne és elemésztene mindent. F’lar, a bendeni sárkányvezér azonban tudja: más módot kell találnia, hogy megvédje Pern világát – még mielőtt a lázongó múltlakók még nagyobb viszályt szítanának, és testvére, F’nor elindulna a bolygó történelmének legveszedelmesebb vállalkozására.

A Sárkányhajsza a Sárkányröpte folytatása.

Hirdetés