deen értékelése


>!
deen
Jim Butcher: Halotti lepel

Ez a könyv más, mint az eddigiek. Komolyabb. Dresden kezd felnőni. Már nem csak nyavalyog, hanem túllépve ezen látja is a világot. Igaz, most már az első pár oldalon megállás nélkül jött az áldás mágusunk fejére, és már-már úgy éreztem, hogy ennyi szállal nem is lehet megbirkózni, valaki csak likvidálja Dresdent előbb-utóbb. De ahogy már lenni szokott a sok szálból lett egy fő csapás, Nicodemus, akinek a karaktere előtt le a kalappal, annyira jól sikerült, és a többi szál szépen összefonódott, csak meg kellett várni, hogy Agyas mágusunk végre kialudja magát és képes legyen gondolkodni és összerakni a kirakóst. Nagyon bírtam az új Lovagokat és nagyon sajnáltam, hogy spoiler, nagyon megszerettem a karakterét. Dresden újabb puklikkal gazdagodott, de ezúttal, végre, másképp állt a dolgokhoz, és eben Susannak is nagy szerepe volt. Sajnáltam, hogy kettejük kapcsolata így alakult, de nem is lehetett volna másképp. A történet ezúttal csak részben ért véget, ez mutatja, hogy Dresdennek magasabb fokozatra kell kapcsolnia, mert még vár rá pár démon, Bukott, orgyilkos és maffiózó, aki bizony szeretné, ha ő végre eltűnne. Remélem gyorsan jön a következő rész!


Jim Butcher: Halotti lepel

Jim Butcher: Halotti lepel

Fordul a kocka Harry Dresdennek, Chicago egyetlen profi mágusának életében. Az üzlet a változatosság kedvéért szárnyal – ami azt illeti, túlságosan is.

A vámpírok és a mágusok között dúló háború nem csitul, ámde felbukkan a semmiből a Vörös Udvartartás bajnoka, aki szerint Harry halála véget vethetne a harcoknak. Hősünket ráadásul profi bérgyilkosok használják céltáblának, és ha mindez nem lenne elég, egy rendkívül fontos ereklye is eltűnik.

Cserébe viszont előkerül egy holttest, aminek nem lába, hanem keze és feje kélt, a chicagói rendőrség nyomozója pedig nagyon szeretné, ha Harry azonosítaná. A zűrös magánélet – beleértve az olyan csekélységeket, mint a szerelmi háromszög és egy félvámpír ex – már csak hab a tortán.

Vannak napok, amikor egyszerűen nem éri meg felkelni… akármennyit is fizessenek érte.

Hirdetés