Mariann_ P értékelése


Mariann_ P>!
Emmanuelle Pirotte: Ma még élünk

A történet szinte hihetetlen, mert mi az esély arra, hogy egy amerikai egyenruhába öltözött német katona a zsidó kislány helyett a katonatársát lövi le, majd menekül vele együtt ? Gyakorlatilag az 1%-nál is kevesebb, de véleményem szerint akár meg is történhetett, mivel a kivételek erősíik a szabályokat.
Én annyira szorítottam nekik, hogy jól jöjjenek ki ebből a sok rémségből, így az éjjel addig nem tettem le, amíg a végére nem értem.
A háború, ami állatot csinál az emberből , no meg az értelmetlesége…. szóval kell hogy teljesen ne pusztuljon ki a jó érzés az emberekből.
Én így gondolom, talán nem leszek egyedül, hiszen ha igaz, meg is filmesítik , így mást is megfogott.


Emmanuelle Pirotte: Ma még élünk

Emmanuelle Pirotte: Ma még élünk

Fél évvel a normandiai partraszállás után a németek az 1944. decemberi ardenneki offenzívával
próbálják megállítani a szövetséges csapatok előrenyomulását. Az egyik környékbeli faluban lakó családnál átmeneti menedékre találó hétéves zsidó kislány, Renée egy szerencsétlen félreértés folytán az amerikai egyenruhába bújtatott német diverzánsok kezébe kerül. Renée minden bizonnyal az ég kegyeltje, mert nemcsak hogy csodával határos módon túléli ezt a „kalandot”, de Mathias személyében olyan védelmezőre tesz szert, aki kész a saját életét is kockára tenni érte.
Emmanuelle Pirotte 2015-ben megjelent regényét eddig 16 nyelvre fordították le, és a könyv nemzetközi sikerének hatására 2019- ben megkezdődött a várva várt film forgatása is.

Hirdetés