Nevox értékelése


>!
Nevox
Greg Keyes: Kriptaherceg

A sorozat a második részre sem veszített lendületéből, bődületes tempóban követik egymást az események. A nézőpontkarakterek mellé bejön egy zeneszerző, Leoff, akinek a története meglepőens zórakoztató lesz és szorosan kapcsolódik a fő eseményszálhoz. Az új karakterek midnig rizikósak egy már bejáratott történetszövésbe, de Leoff nagyon szimpatikus figura, akiért lehet szorítani, öröm volt olvasni a fejezeteit.
Keyes ügyesen odlotta meg váltásokat, gyakrolatilag mindenkinek érdekes és fordulatos a története és sikerült megint úgy szőni a szálakat, hogy egy eseményen találkozzanak a karakterek, ráadásul egyáltalán nem érezni mesterkéltnek. Anne hercegnő rengeteget változott az első könyvhöz képest, és igazán fontos szerepe lehet majd a királyság sorsában, de ehhez a feladathoz immáron felnő.Aspar újabb rejtélyekre bukkan és ezzel együtt újabb , sokkal veszedelmesebb szrönyek bukkanak fel, valamint az sem teljesen egyértelmű, hogy a Hangakirály ellenség-e, illetve valóban az a fenygetés-e amitől a sorsasszonyok óva intették Anne-t.
Nearl lovag továbbra is az a rendíthetelen lelkületű lovag, aki egy lovagregényből lépett volna elő, míg Cazio pedig ugyanezt tette Duma valamelyik művéből.
Talán kissé ismerősek a helyzetek, amibe a hősök belekeverednek, illegce lehet azt modnani rá, hogy nincs benne egyedi, de nekem nagyon bejön ez a típusú epikus fantasy, ami könnyed, szórakoztató, mégis tele van érdekes karakterekkel és nem rst némi grimdarkos beütést is adni a hangulatnak.
Kiemelném még a titkozatos szefrit, aki új rejtélyeket ad a meglévőkhöz és persze stephent, aki továbbra is az egyik kedvenc szereplő maradt. A történetük ugyan közelebb visz valamelyst a nagy rejtélyhez, de még mindig semmit sem tudunk pontosan, hogy milyen játszmák folynak a háttérben.


Greg Keyes: Kriptaherceg

Greg Keyes: Kriptaherceg

A félelmetes Hangakirály felébredt, hogy oly szörnyetegek segítségével pusztítsa az ősi erdő fái között élő embereket, amilyenek korábban csupán a népmesék világában léteztek. Fehér Aspar, a király főberkésze lehetetlen küldetésre indul: meg kell ölnie a rémséget. Az erdőjáró azonban hamar rádöbben, hogy a Hangakirállyal kapcsolatban semmi sem az, aminek látszik.

Eközben Leoff, az ifjú zeneszerző félénk természete ellenére tanúja lesz egy kisváros pusztulásának, majd a királyi udvar cselszövései folytán Crotheny megözvegyült királynéja, Muriele segítői között találja magát. A családja életéért küzdő asszony elküldi maga mellől hűséges lovagját, Neilt, hogy megmentse legifjabb leányát. Lehetséges, hogy Anne életén múlik az egész birodalom fennmaradása. Talán a hercegnő volna a próféciákban megjósolt megmentő? Az orgyilkosok elől menekülő Anne egyre inkább úgy érzi, anyja tervei nem csupán őt sodorták életveszélyes helyzetbe, de rettenetes veszedelem fenyegeti az egész birodalmat is.

Hirdetés