BBetti86  értékelése


BBetti86 >!
Jim Butcher: Nyárlovag

Nem sok olyan sorozatot tudok, amely kötetről kötetre jobb lesz. A Dresden-akták eddig ilyen. Ezt a részt roppantul eltalálta a szerző.
A cselekmény végig sokszínű és izgalmas. Rengeteg mágia van benne, mitikus lények sokasága, ármányok tündérek és mágusok köreiben is, némi krimi szállal. Meghal egy lovag, ki tette és miért? Miközben Harry a választ keresi, bérgyilkos akar végezni vele, felbukkan az első szerelme, és még egy háború is kitör… arról már nem is beszélve, amikor egy bevásárló központban szabadulnak el az indulatok és a gyilkosok. Fejezetről fejezetre jön egy adrenalinlöket, vagy egy agyalós rész ármányokkal, vagy valami érzelmi bomba. Pazar.
Továbbra is fergeteges Butcher humora. Harry narrálja az eseményeket, és olyan szövege van, hogy sokszor hangosan nevettem a beszólásain. Remek dolog, hogy miközben izgalmas és ötletes a könyv, a feszültséget gyakran oldja humorral a szerző.
Tetszett, hogy Harry karakterfejlődést is kapott. Miközben az a makacs, nagyszájú, igazságért küzdő fickó, aki eddig is volt, ki kell másznia egy nagy lelki szemetesből. Az, hogy valaki belássa, hibás úton járt eddig és változni tudjon, erőt igényel. Néha nem segítséget kérni nehéz, hanem elfogadni azt.
A mellékszereplők is humorosak, karakteresek. A tündérek is nagyon bejöttek, de Billy és a vérfarkas bandája nagyon a szívemhez nőtt. Jó srácok, akik tesznek is azért, hogy jobb világban éljenek.
A történet, a karakterek, a stílus is rendben, és még emberi tartalmat is leltem benne a hatalomról és a barátságról. Már beszereztem a következő részt is, tuti, hogy jövök még Dresden világába vissza :)


Jim Butcher: Nyárlovag

Jim Butcher: Nyárlovag

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Amióta a barátnője elhagyta a várost, hogy új szenvedélye szavát kövesse, Harry Dresden lerobbant… minden szempontból. Nem bírja fizetni a lakása bérleti díját. Elmarja magától a barátait. Sőt, már arra sem emlékszik, mikor fürdött utoljára.

A telefonkönyvben megtalálható egyetlen profi mágus megtört emberré lett.

Természetesen, amikor azt hiszi, ennél rosszabb már úgysem jöhet, belibben a képbe a tündék Télkirálynője. Olyan ajánlatot tesz, amit Harry nem utasíthat vissza, legalábbis ha meg akar szabadulni a keresztanyja természetfeletti béklyójától. Remélhetőleg ezzel a pechsorozatának is vége szakad. Elég lesz kiderítenie, ki ölte meg a Nyárkirálynő jobbkezét, a Nyárlovagot, hogy ezzel tisztára mossa a Télkirálynő nevét.

Egyszerűnek tűnik, de Harry nem olyan ostoba, hogy belefolyjon a tündepolitikába. Mármint, amíg rá nem jön, hogy az egész világ sorsa azon múlik, megoldja-e az ügyet.

Végül is, teher alatt nő a pálma, nem?

Hirdetés