pribrgre P értékelése


>!
pribrgre P
Jo Nesbø: Kísértet

Ebben a részben új, de meglehetősen érdekes az alapfelállás, ugyanis ez az 1. rész, amikor Harry Hole már nem rendőr. Amikor megtudtam, hogy spoiler gyanúsítják gyilkossággal rendesen meglepődtem, erre nem számítottam ( pedig kellett volna :D ) Miután az eddigi részekben egy szimpatikus, helyes gyerekként olvashattunk róla, furcsa volt látni a felnőtt spoiler, aki végtelenül dühös Harryre és az egész világra. Már a könyv elején érezhető volt, hogy Harry lelki békéje ( ha volt egyáltalán neki istenigazából ilyen valaha ) nem fog sokáig tartani..
Gusto részeit egyszerűen imádtam :)
Ez a rész egészen más stílusú volt, mint az előzőek, ugyanis kicsit kevesebb volt a nyomozás, viszont annál több a dráma, de megkockáztatom, hogy nekem mégis ez tetszett idáig a legjobban.
Gusto gyilkosának a kiléte és a könyv vége brutál jó húzás volt Nesbotól :)


Jo Nesbø: Kísértet

Jo Nesbø: Kísértet

Nyár. Harangzúgás. Egy fiú, Gusto, a konyha padlóján fekszik egy vértócsában. Az élet lassan elszáll belőle, s ő sorra veszi mindazon eseményeket, amelyek ide vezettek. Az analízis pontos és kegyetlen. Ősz. Harry Hole, a norvég rendőrség egykori nyomozója három év távollét után visszatér Oslóba. Felkeresi egykori felettesét, hogy engedélyt kérjen tőle egy ügy felderítésére. Csakhogy az esetet már lezárták. A fiatal narkóst, Gustót egy cimborája lőtte agyon, mert összekaptak az anyagon. Egy olyan anyagon, amely a heroin uralmát megtörve, villámcsapásszerűen hódította meg a várost. Harry ennek ellenére nem tágít, s eléri, hogy meglátogathassa a börtönben a Gusto meggyilkolásával vádolt srácot. Mégpedig azért, mert a cellában saját múltjának egy darabjával van találkozója. A nyomozás, amelybe Harry magányosan belevág, nehezebb s fájóbb, mint bármelyik hivatalból felgöngyölített ügye volt. S közben mindenfelől kísértetek veszik körül. A sajátjai és az is, amelyik a várost járja. Az alak, akiről senki sem tudja kicsoda, hogy néz ki, s aki megfoghatatlan, akár a szél

Hirdetés