Popovicsp87 P értékelése


Popovicsp87 P>!
Christie Golden: A ködök vámpírja

Az egyik legjobb vámpíros regény, amit olvashattam.
Barovia remekül lett megírva, a regény nagyszerűen áthozza a drakulás kelet-közép-európai hangulatot.
A történet főbb szereplői is jól ki lettek dolgozva.
Az első vámpír, akit megismerhetünk Napcsillag Jander. Ő aranyelfből lett vámpírrá változtatva, és hiányzik neki minden, amit a nappal és az élő emberekkel való találkozás jelentene. Honvágya van, de nem térhet vissza Örökszigetre.
Csak akkor táplálkozik embervérrel, amikor az álltok vére már nem elégséges, akkor is Vízmélyvára tébolydályából szedi áldozatait.
Egyik ilyen „vadászatánál” találkozik a bolond Annával, akibe beleszeret. Mikor Anna meghal, Jander bosszút esküszik.
Ravenloft köde elragadja az elf-vámpírt, és Baroviában találja magát.
Itt lép színre Strahd von Zarovich, a Ravenloft kastély ura, aki tökéletes ellentétje Jandernek.
Bár először kedélyesen fogadja vendégét, a nyájasból bármikor átcsaphat arrogáns lekezelő hangvételre. Folyton érezteti velünk és Janderrel, hogy Ő Barovia teljhatalmú ura.
Fontos szerepet kap még a baroviaiak idegengyűlölete, rasszizmusa, különösen a Strahdot szolgáló vistani cigányok iránt. Az új jövevényeket nem szívesen fogadják.
A történet során e két vámpírnak a közös cselekedeteit, illetve azok következményeit kísérhetjük figyelemmel.
A Forgotten Realms-szal újonnan ismerkedőknek pár helyszín, vagy fogalom új lehet, de minden fantasyrajongónak tudom ajánlani.

>!
Delta Vision, Budapest, 2010
398 oldal · ISBN: 9789639890657 · Fordította: Galántai János

Christie Golden: A ködök vámpírja

Christie Golden: A ködök vámpírja

Napcsillag Jander különleges vámpír: az egykori elf rejtélyes módon megőrizte mindazon tulajdonságait, amelyek életében jellemezték. Vámpírlétének kínjait azonban csak szerelme – egy tébolydában őrzött lány – ápolása enyhíti. Mikor Anna furcsa körülmények között meghal, Jander bosszút esküszik.

Bosszúvágyát azonban kihasználják a sötétség erői: az elf vámpírt Baroviába ragadja Ravenloft köde, ahol egy másik vámpírral, a nagy hatalmú Strahd von Zarovich gróffal kell megmérkőznie.

Hirdetés