TiaManta értékelése


TiaManta>!
Nicholas Eames: Véres Rózsa

Nagyon nem vagyok kibékülve ezzel az egésszel.
Az előző rész ott díszeleg kedvencként a polcon. Egy nagyon jó élmény, remek tartalommal, minden oldalról. Felváltva derültem és sírtam, volt az a varázslatos egyensúly, és a remek karakterek akiket csak kedvelni tudtam.
Most pedig itt van ez. Váltott egyet, és a valódi derültség eltűnt belőle. Feltételezhetően nem készültem fel, hogy egy csapat kiégett alakról fogok olvasni. Az első kötetben a sokkal többet megélt, idősebb szereplőink nem voltak ilyen nyomottak. Ők egyáltalán nem voltak unalmasak. Mert ne haragudjon meg senki, de én őket igenis untam. Véres Rózsa lendületes legendáját, kuriózumi kalandját, vagy akár az előző részben oda szellentett szerelmi szöszölését akartam olvasni. Tudom ezt se mondtam még, de itt kifejezetten érdekelt, hogy hogyan is volt ez kérlek szépen? Hogy volt az egymásba habarodás? Nem ezt kaptam. A többiekről ne is beszéljünk. Pedig volt egy pont amikor még kedveltem őket. És még a történet is tetszett. De ez hamar elszállt.
És igen lehet csak én nem akartam ezt látni, és igen ez az én bajom. De ahogy megjelentek a szülők, ott azon a ponton éreztem, hogy ők még mindig képesek azt hozni amit szerettem bennük. Az újakhoz meg nem köt semmi, csak a sajnálat. Az édes kevés.

A végét egy nagyon béna húzásnak vélem. Ha már bevállalta csinálja végig ne legyen ilyen tutyimutyi. Próbáltam nem így szemlélni a helyzetet, inkább igazságosan. Nem megy.
Húú de fog valaki utálni. De mindegy.


Nicholas Eames: Véres Rózsa

Nicholas Eames: Véres Rózsa

IDEJE KÉT VÉGÉN ÉGETNI A GYERTYÁT

Betelt a pohár: Tam Hashfordnak elege van abból, hogy egy ardburgi kocsmában világhírű zsoldosok sörét csapolja, és közben bárdok dalait hallgatja, akik dicsőségről, legendás kalandokról és hőstettekről énekelnek. Amikre még véletlenül sem az álmos kisváros falain belül kerül sor.

Így amikor az egyik legnagyobb zsoldosbanda a hírhedt Véres Rózsa vezetésével Ardburgba érkezik, Tam kapva kap a lehetőségen, hogy dalnokként melléjük szegődjön. Mindig is ilyen kalandról álmodozott, és nem kell csalódnia: a banda olyan útra indul, amelynek csak kétféle végállomása lehet: dicsőséges győzelem, vagy halál. Esetleg mindkettő.

TURNÉ INDUL, LEHET WADULNI!

Nicholas Eames legújabb regénye ismét tökéletesen vegyíti a rock’n roll életérzést a cinikus humorral és a fantasyvel.