Kilgores P értékelése


Kilgores P>!
Brian McClellan: A birodalom haragja

Számomra Brian elérte a csúcsot, ha később innen még tovább emeli a tétet, lehet nem lesz érdemes mástól olvasnom. Már a Lőpormágus-trilógia esetében is érződött, hogy valami nagyon különleges van a levegőben, de ez az új trilógia két rész után jobban betalál, mint egy felügyelő jobb horga.

Kicsit tartottam tőle, hogy rég olvastam az előző kötetet, de szerencsére a történet pontosan ott folytatódik, ahol korábban kedvenc szereplőink egy gyors szünetre vonultak és nagyon könnyű volt visszarázódni a fatrasztai perpatvarba. A három POV szereplő nem változott, ami igen, hogy míg az első kötetben Michel fejezeteit kedveltem a legkevésbé, számomra most az ő kalandja érdekelt leginkább. Nagyon jót tett a karakterének, hogy Tániel nemes egyszerűséggel bedobta a cselekmény középpontjába és rajta keresztül deríthetünk fényt egy új társadalom és a központi misztikum rejtélyeire. Mindezek alatt Styke és Vlora a kontinens különböző pontjain vívtak harcokat, amely más kötetekben egy idő után monotonnak érződhet, de nem akkor, ha ezt Brian írja. Ennyire részletes csatározást, ennyire élvezetesen és könnyen fogyaszthatóan megírva szerintem nem sokan tudnak a kortárs irodalomban. Le a (fekete) kalappal. Öt aranyrózsa az ötből.

Ismételten nagyon szigorúan kell fognom magam, hogy kivárjam a harmadik kötet magyar megjelenését…

>!
Fumax, Budapest, 2019
640 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634701255 · Fordította: Rusznyák Csaba

Brian McClellan: A birodalom haragja

Brian McClellan: A birodalom haragja

A fegyverek szüntelen dörögnek, ha felizzik a birodalom haragja.

Fatrasztában káosz uralkodik. A főváros elesett, a lőpormágus Vlora Flint katonái a határvidék felé masíroznak – félmillió menekült követi őket a biztonság reményében. Csakhogy a háború elől lehetetlen elmenekülni, és az összecsapás vészesen közeleg, akár felkészültek, akár nem.

Michel Bravis egyre több menekülőnek segít felszívódni és elhagyni a fővárost, ám rá kell döbbennie, hogy lassacskán minden oldalról ellenségek veszik körül. Talán pont azoktól az elnyomóktól kell segítséget kérnie, akiknek a hatalma ellen küzd, ezzel azonban nem csak a saját életét tenné kockára.

Ezalatt Ben Styke ezredesre a legyőzhetetlennek hitt sárkányemberek egy különítménye vadászik, míg Őrült lándzsásai minden harcképes embert maguk köré gyűjtenek, hogy a daníz hódítókkal és a fatrasztai hadsereggel versenyt futva elsőként bukkanhassanak az egyik mérhetetlen hatalmú istenkő nyomára.

Azonban korántsem biztos, hogy valóban az kerül a kezükbe, amit keresnek…

Brian McClellan mesteri kézzel vegyíti az epikus csatajeleneteket intrikákkal és cselszövéssel, és építi tovább az utánozhatatlan Lőpormágus világot.

Hirdetés