Rodwin értékelése


Rodwin>!
R. A. Salvatore: A király felemelkedése

Mindig jó szívvel térek vissza ebbe a világba, nem sok olyan sorozat van, amely így végigkísért kamaszkoromtól, mostanáig. Lehet akár kevésbé jó az a kötet, mint az épp aktuális, de Drizzt és társai, illetve Entreri és kétes hírnevű szövetségesei, mindig helyet kapnak nálam.
Újabb Orkháború küszöbén áll a világ, melynek már nem egyszer lehettünk tanúi. Őszintén szólva, ez engem már nagyon nem tud megmozgatni, sok újat nem tudott elém rakni szeretett íróm. A Csarnok Vándorai erősebbek mint valaha, de ilyen haddal ami most közeledik, ők sem biztos, hogy elbírnak.
Egyértelműen Regis lett a legérdekesebb, és legizgalmasabb karakter, annyi skillt szedett magára, hogy társai sokszor csak ámulnak rajta. Csatajelenetek továbbra is kicsit túl vannak írva, de már nem olyan vészes, mint a szerző régebbi könyveiben.
Menzoberranzan továbbra is az intrikák fővárosa, engem jobban érdekeltek az itt folyó események. Kár, hogy a könyv csekély részét tette ki ez. Gromph, és Jarlaxle a világ legkörmönfontabb karakterei, nem véletlen ők a kedvenceim a sorozatból, ide venném még Entreri-t is. Kár, hogy ebben a részben csak epizódszerep jutott nekik.
Sundabar említésénél pedig szintén nosztalgikus érzések törtek fel belőlem, mégpedig a Baldur's Gate II játékban, kalandjaink elvezetett ebbe a csodás városba.
Egyszóval egynek elment volt ez az olvasás, de ennek ellenére nagyon várom a folytatást, hogy olvashassam. A százalékokat nézve pedig igen bizakodó vagyok.

>!
Delta Vision, Budapest, 2016
526 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633950838 · Fordította: Szántai Zsolt

R. A. Salvatore: A király felemelkedése

R. A. Salvatore: A király felemelkedése

Együtt a harcban

A Csarnok Vándorai újra egyesülnek testben és lélekben, de eltérő gondolatok vezérlik őket. A világ ismét megváltozik Drizzt Do’Urden körül, régi tartozásokat kell leróni, régi tévedéseket helyrehozni. A törpék és az orkok ismét bizalmatlanul, gyűlölködve néznek egymásra.

Tos’un Armgo és Tiago Baenre még tovább rontják a helyzetet – drow-hoz méltón: kivont pengével, az árnyékok takarásából.

Sokvesszős Obould király testesíti meg a békét Északon, és ezért vesznie kell. Miután új ork király kerül a trónra, és maga Gruumsh szólít hadba, a vad hordák összegyűlnek.

A több évtizedes békét követően ismét háborúk dúlnak Északon. Törpe fegyverek kaszabolják az ősi ellenséget, és miután vért ízlelnek, többé meg nem pihennek, addig nem, amíg vér nem patakzik a Világ Hátán.

A nagy zűrzavarban a Vándorok harcra kényszerülnek, és Drizztnek meg kell védenie magát és választott otthonát, valamint újra meglelt barátait, méghozzá önnön álnok népével szemben.

A Csarnok Vándorai visszatérnek, de a világ ismét darabjaira hullik, vagy tán csupán az erőszak és a gyűlölet végzetes körforgása ragadja el őket. A körforgás, amely arra kényszeríti a fantasy műfaj egyik legkedveltebb szereplőjét, hogy az életéért, a szerelméért és önnön lelkéért küzdjön.

Hirdetés