Árnyék82 P értékelése


Árnyék82 P>!
David Gemmell: Éjféli sólyom

Minden tettünknek vannak következményei…
Még Connavar a nagy hős is követett el hibákat, amiket csak tetézett utána újabbakkal.
Átok kapcsán nem az a hiba ahogy megfogant, hanem az ahogy utána Con viselkedett.
Mert lehetett volna ez nagyon másként is. Ám a sorsuk máshogy alakult.
Egy nagyon jó történet, remekbe szabott folytatása ez ami megmutatja a fattyú fiú útját egészen Kővárosig, a gladiátorok világán át (ahol ismét felbukkan egy különleges karakter Harag személyében, aki szintén egy egyedi ember a maga nemében) a fővárosig és onnan újra haza a hegyekhez.
Itt már kinyílik egy kicsit a világ, és többet tudunk meg a vízen túli emberekről.
Átok-nak megvan a maga sorsa, ami sok fájdalmon keresztül vezeti, de erős lelke van, igazi rigante és megbirkózik a feladatokkal. A végén pedig, egy cseppnyi békére talál.


David Gemmell: Éjféli sólyom

2.700 FtRégikönyvek.hu antikvár ·
3.000 Ft –10%
Könyvtár
David Gemmell: Éjféli sólyom

Az epikus történet egy ifjú esküvésével veszi kezdetét: „Mondd meg neki, hogy egy napon kivágom azt az ocsmány szívét.” Aki mondja, nem más, mint Átok, a Fattyú, a Farkasfejű törvényen kívüli. A hűtlenségből fogant ifjú, akinek neve maga is romlást jelent, a riganték harcosai között nevelkedett. Azok sokra tartják harci képességeit, de félnek a szívében dühöngő erőszaktól.

Tizenhét évvel születése után, saját magára rótt száműzetése során Átok igazi patkányfészekbe kerül: a hatalmas Kővárosba. Itt, ahol a gladiátorok a megélhetésért ölnek, a Karmazsin Papok megteremtették rémuralmukat, annyi rosszindulatot és gyűlöletet hintve el, ami több száz életen át is kitarthat. Ám itt élnek a szorongatott Fakultusz hívei is, akiket a titokzatos Fátylas Úrnő vezet, és akik megpróbálják a szeretet filozófiáját gyakorolni.

A végső bosszúra törő Átok arra készül, hogy csatlakozzon a Kőváros mítoszát elpusztító ütközethez. A vérontás napjai egyre közelednek, és a legyőzetlen harcos király – Connavar, a legendás Démonpenge – fiának harcolnia kell, hogy megmentse világát.

Az Éjféli Sólyom tovább szövi a riganték lenyűgöző meséjét, mely a Kard A Viharbannal kezdődött, és megerősíti azt, hogy David Gemmell a heroikus fantasy egyik leglebilincselőbb kortárs alkotója volt.