Razor P értékelése


Razor P>!
Brian McClellan: A birodalom haragja

Kicsit meresztettem a szemem, mikor megláttam a kötet oldalszámát. Nagyon szeretem Brian munkásságát, na de a jóból is megárt a sok, ha nem sikerül tartalommal megtölteni. Eddig nem kellett csalódnom Mr. McClellan munkásságában, így bíztam benne, hogy ezúttal is így lesz. Így lett.
A regény nézőpontjául az előző rész főszereplői térnek vissza, vagyis Ben Styke, Vlora Flint és Michel Bravis, a cselekmény pedig röviddel az előző rész után veszi fel a fonalat. Ben és Vlora a menekültekkel együtt távolodnak Szárazparttól, ám hamarosan ketté válnak. Tániel információ szerint további két istenkő van Fatrasztában, egy egy nem túl távoli bányászvárosban, egy pedig messze északon. Így aztán míg Vlora szemén keresztül a kő keresése közben megismerjük a puskaporos hordóhoz hasonlító bányaváros ügyes bajos dolgait, addig Ben útja egy kisebb road tripnek felel meg Fatrasztán keresztül. Természetesen mindkettejüknek bőven kijut kisebb-nagyobb összecsapásokból és csatákból. Michel szálától eleinte kicsit tartotttam, a Feketekalapos ugyanis Szárazparton maradt, hogy Feketekalapos családtagokat mentsen ki a városból. Ez elsőre nem tűnt izgalmasnak, na de bízunk Brianben és ezúttal sem hazudtolta meg magát. Michel szála jó betekintést nyújtott a daníz társadalomba és azok intrikáiba, amellett, hogy piszok jó kis nyomozós sztorival szolgált. Összességében mindhárom szállal elégedett voltam, és persze mindhárom vége után erősen várom a harmadik részt. spoiler
Nem mondom, hogy itt-ott kicsit nem lehetett volna esetleg húzni a kötetből, de úgy igazán egy fejezetet sem éreztem felesleges tölteléknek. A kalandelemek és a harcok a helyükön voltak, a tájleírás jól sikerült – egyébként is bejönnek ezek a hegyvidékes, erdős területek, amiket Brian megidézett lelki szemeim előtt –, na és persze a humor is a helyén volt, ha nem lenne tiszta az idézeteim egy részéből.
Szóval részemről jöhet a harmadik rész és már előre sajnálom, hogy a szerző továbblép ebből az univerzumból, bár persze érthető, hogy nem akar egy adott skatulyába kerülni.

>!
Fumax, Budapest, 2019
640 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634701255 · Fordította: Rusznyák Csaba
17 hozzászólás

Brian McClellan: A birodalom haragja

Brian McClellan: A birodalom haragja

A fegyverek szüntelen dörögnek, ha felizzik a birodalom haragja.

Fatrasztában káosz uralkodik. A főváros elesett, a lőpormágus Vlora Flint katonái a határvidék felé masíroznak – félmillió menekült követi őket a biztonság reményében. Csakhogy a háború elől lehetetlen elmenekülni, és az összecsapás vészesen közeleg, akár felkészültek, akár nem.

Michel Bravis egyre több menekülőnek segít felszívódni és elhagyni a fővárost, ám rá kell döbbennie, hogy lassacskán minden oldalról ellenségek veszik körül. Talán pont azoktól az elnyomóktól kell segítséget kérnie, akiknek a hatalma ellen küzd, ezzel azonban nem csak a saját életét tenné kockára.

Ezalatt Ben Styke ezredesre a legyőzhetetlennek hitt sárkányemberek egy különítménye vadászik, míg Őrült lándzsásai minden harcképes embert maguk köré gyűjtenek, hogy a daníz hódítókkal és a fatrasztai hadsereggel versenyt futva elsőként bukkanhassanak az egyik mérhetetlen hatalmú istenkő nyomára.

Azonban korántsem biztos, hogy valóban az kerül a kezükbe, amit keresnek…

Brian McClellan mesteri kézzel vegyíti az epikus csatajeleneteket intrikákkal és cselszövéssel, és építi tovább az utánozhatatlan Lőpormágus világot.

Hirdetés