Vác_nembéli_István_fia_istván értékelése


Vác_nembéli_István_fia_istván>!
Nicholas Eames: Véres Rózsa

Wadon királyai a tavalyi év egyik nagy kedvence volt nálam egyszerűen tökéletes volt, minden meg volt benne amiért egy fantasy regényt szeretni lehet.
így nem is volt kérdés, hogy várom a folytatást, amitől egy kicsit azért féltem nagyon nehéz egy brutál jó első rész felül múlni vagy legalább megközelíteni, na ez most sikerült legalábbis megközelíteni.
A bandák világa még mindig nagyon laza egy kicsit turnéznak, egy kicsit harcolnak aztán esznek isznak buliznak, de a legfontosabb, hogy mindig számíthatnak egymásra .
Ezt a kötetet önállóan is lehet olvasni nem kell ismerni az első részt, mert új szereplők új problémák. Igaz megjelenek szereplők az első kötetből de ők csak mellék szereplők.
Hatalmas köszönet, hogy ma a kötelező girl power-t nem nyomják durván az arcunkba igaz a banda vezér nő de igen is mutatják, hogy nők és férfiak együtt harcolnak és csak így lehet nyerni .Tam-nál meg kell említeni, hogy a mai kornak megfelelően vagy inkább kötelezően a saját neméhez vonzódik de szerencsére ez csak egy mellékes szál nem terheli túl eseményeket, nincs semmi tini lányos hiszti vagy féltékenység .
Szóval hatalmas pacsi mindenkinek akinek köze volt a regényhez és kérem a következőt.


Nicholas Eames: Véres Rózsa

Nicholas Eames: Véres Rózsa

IDEJE KÉT VÉGÉN ÉGETNI A GYERTYÁT

Betelt a pohár: Tam Hashfordnak elege van abból, hogy egy ardburgi kocsmában világhírű zsoldosok sörét csapolja, és közben bárdok dalait hallgatja, akik dicsőségről, legendás kalandokról és hőstettekről énekelnek. Amikre még véletlenül sem az álmos kisváros falain belül kerül sor.

Így amikor az egyik legnagyobb zsoldosbanda a hírhedt Véres Rózsa vezetésével Ardburgba érkezik, Tam kapva kap a lehetőségen, hogy dalnokként melléjük szegődjön. Mindig is ilyen kalandról álmodozott, és nem kell csalódnia: a banda olyan útra indul, amelynek csak kétféle végállomása lehet: dicsőséges győzelem, vagy halál. Esetleg mindkettő.

TURNÉ INDUL, LEHET WADULNI!

Nicholas Eames legújabb regénye ismét tökéletesen vegyíti a rock’n roll életérzést a cinikus humorral és a fantasyvel.

Hirdetés