kecske értékelése


>!
kecske
Steven Erikson: Toll the Hounds

Van egy olyan érzésem, hogy Erikson ebben a kötetben vett személyes búcsút életművétől, még két kötet ide, vagy oda, talán (remélem) pont azért mert azok már eseménydúsabbak lesznek. Mert oké hogy a színfalak mögött rengeteg minden történik, de az oldalakon nagyon kevés és én már belefáradtam, hogy 1000 oldalt kínlódjak, majd az utolsó 200-on mindent megbocsájtsak. 3-4 tisztességes könyvet elolvashattam volna e helyett, mármint terjedelmileg és biztos jobban élveztem volna. Meg voltak a maga király kis részei, meg szálak amikkel jól el lehetett lenni, de minden ami a Tiste Andiikhoz és az ő szálukhoz kötődött az rajtam kínzásként hatott. Még Karsa Orlong is kissé unalmas volt, bár értem hogy miért kellett visszafogni az arcából.
Olyan volt ez a könyv mint az első palacsinta szokott lenni, kicsit olajos, vagy épp leragad, kicsit még nyers, vagy éppen elszakad, ugyan abból áll mint a többi, mégsincs olyan jó, de azért csak megeszi az ember azt is, tudván, hogy lesz még sok palacsinta ami már jobb lesz. Bízok benne, nagyon, hogy Erikson visszahoz valamit a 2-3-ik kötetek lehengerlő monumentalitásából és erejéből. Illetve, hogy megnógatja az eseményeket.
Ez a baj a nagy nagy nagy NAGY fantasy eposzokkal. Olyan szerteágazó, bonyolult cselekményekbe ássák bele magukat az írók, hogy kénytelenek egész könyveken át felvezetni.
Mindenesetre pár Darujhistan-i kocsmába szívesen beugranék.


Steven Erikson: Toll the Hounds

Steven Erikson: Toll the Hounds

In Darujhistan, the city of blue fire, it is said that love and death shall arrive dancing. It is summer and the heat is oppressive, but for the small round man in the faded red waistcoat, discomfiture is not just because of the sun. All is not well. Dire portents plague his nights and haunt the city streets like fiends of shadow. Assassins skulk in alleyways, but the quarry has turned and the hunters become the hunted.

Hidden hands pluck the strings of tyranny like a fell chorus. While the bards sing their tragic tales, somewhere in the distance can be heard the baying of Hounds…And in the distant city of Black Coral, where rules Anomander Rake, Son of Darkness, ancient crimes awaken, intent on revenge. It seems Love and Death are indeed about to arrive…hand in hand, dancing.

A thrilling, harrowing novel of war, intrigue and dark, uncontrollable magic, Toll the Hounds is the new chapter in Erikson's monumental series – epic fantasy at its most imaginative and storytelling at its most exciting.

Hirdetés