mylittleworld értékelése


mylittleworld>!
Kovács Kornélia: Anyaság a csillámpónin túl

– Na és, tudjátok már, hogy kisfiú vagy kislány lesz?
– Igen, kislány lesz – boldogan mosolyogtam a velem szemben lévő rokonra, miközben megsimogattam a pocakomat.
– Nem baj, majd legközelebb fiú lesz! – Életemben nem gúvadtak ki annyira a szemeim, mint abban a pillanatban, szerintem még a csiga is megirigyelt volna…

Na, ez a könyv pont arra volt jó, hogy kicsit nosztalgiázzak az elmúlt másfél évről (+9 hónap), és rájöjjek, hogy igen, anya vagyok, és hogy jól csinálom! Annyira egyet tudtam érteni minden szavával! Nem könnyű, nem könnyű, de mi mindig meg fogjuk csinálni! Van, hogy hibázunk, de azon vagyunk, hogy javítsunk!

Imádtam a humorát és imádtam, hogy olyan volt, mintha csak beszélgettem volna egy barátnőmmel egy finom kávé mellett. Elmeséltem, hogy mennyi mindent sikerült megvalósítani a terveim közül, milyen sok mindenben pedig feladtam az elveimet, de a lényeget leszűrtem: nekem nem kell semmi más, csak egy boldog, jóllakott baba. Mindegy, hogy mivel táplálom, mindegy, hogy császármetszéssel vagy természetes úton jött a világra! Le kell rombolni a tabukat! Nem vagyunk egyedül!

Köszönöm, hogy elolvashattam!


Kovács Kornélia: Anyaság a csillámpónin túl

Kovács Kornélia: Anyaság a csillámpónin túl

Ez a könyv olyan, mint egy kávé melletti jó beszélgetés egy barátnővel, aki a szemedbe mondja, csak annyi kell, hogy bízz az ösztöneidben, és friss anyukaként a lelki békéd érdekében engedd el a „jó” tanácsokat a füled mellett. Szabad szóhasználata, nyitottsága és lazasága mosolyt csal az arcodra, segít megerősíteni abban, hogy nem vagy egyedül a kétségbeesessel, a könnyekkel, a pofonokkal és a hibákkal. Észosztás helyett karon fog, és végigvezet az anyaság rögös útvesztőin, hogy lásd a „szuperanyuság” sokszor csak kirakat, hogy a melléfogás és a tanácstalanság a legjobbakkal is megesik.
Kismamáknak ajánljuk, de a rutinos anyáknak is, hiszen jó nosztalgiázni, utólag mosolyogni az egykor reménytelennek tűnő helyzeteken.