pveronika értékelése


pveronika>!
Colleen Hoover: Regretting You

Ismét egyértelművé vált számomra, hogy miért is Colleen Hoover az egyik kedvenc szerzőm. Egyedülálló és letehetetlen volt ez a könyv.

A történet két szemszögből íródott, és igazából három szálon fut. Az egyik főszereplő Morgan, aki 17 évesen esett teherbe, majd hozzáment az akkori gimnáziumi barátjához, egy idő után otthagyta a főiskolát is, és végül főállású anya lett. A 34. születésnapján döbben rá, hogy a lánya hamarosan elmegy továbbtanulni, neki pedig diploma és munkatapasztalat nélkül kell majd valamit kezdeni az életével, ráadásul úgy érzi, hogy eddig soha nem érzett igazán szenvedélyt semmi iránt.
A könyv másik főszereplője Morgan 16 éves lánya, Clara. Clara-nak az anyukájával ellentétben van egy hatalmas szenvedélye, a színészkedés. Sajnos a szülei viszont egyáltalán nem támogatják ebben, és nem is akarják, hogy ebbe az irányba tanuljon tovább.

Miután a család élete egy pillanat alatt a feje tetejére áll, Morgan és Clara sem tudja, hogy hogyan tovább, és mindketten elveszítik a lábuk alól a talajt. Mindketten úgy érzik, hogy talán már soha nem fogják megtalálni a közös hangot, miközben egyedül próbálnak megbirkózni a nehézségekkel, amit az élet az útjukba gördített.

Nagyon különleges és lebilincselő volt ez a történet, ami egy Young Adult és egy kortárs romantikus regény ötvözete volt. Nagyon érdekes volt anyaként és tinédzserként látni ugyanazt a szituációt, és azt hiszem, hogy bárki is vegye a kezébe ezt a könyvet, sok mindennel kapcsolatban talál majd új perspektívákat.

Nagyon aranyosan indult a történet, főleg miután megismertük Clara fura legjobb barátnőjét, Lexi-t és persze Miller Adams-t, aki ismét felkerült a CoHo-féle 'super book boyfriend' listámra. Aztán a könyv egy ponton nagy fordulatot vett, és onnantól kezdve úgy érzetem, mintha egy hullámvasúton száguldanék éppen a mélybe, és a kocsi talán soha nem fog már megállni velem.

Colleen Hoover ismét zseniálisat alkotott. Nagyon komplex és sokrétű volt ez a történet, ami rengeteg könnyet, küzdelmet és fájdalmat tartogatott, de ugyanakkor számos megmosolyogtató, szívmelengető pillanatnak is részesei lehettünk az olvasás során. Elmondhatatlanul tetszett, és az egyik kedvenc történetem volt az idei évben.


Colleen Hoover: Regretting You

Colleen Hoover: Regretting You

From #1 New York Times bestselling author of It Ends with Us comes a poignant novel about family, first love, grief, and betrayal that will touch the hearts of both mothers and daughters.

Morgan Grant and her sixteen-year-old daughter, Clara, would like nothing more than to be nothing alike.

Morgan is determined to prevent her daughter from making the same mistakes she did. By getting pregnant and married way too young, Morgan put her own dreams on hold. Clara doesn’t want to follow in her mother’s footsteps. Her predictable mother doesn’t have a spontaneous bone in her body.

With warring personalities and conflicting goals, Morgan and Clara find it increasingly difficult to coexist. The only person who can bring peace to the household is Chris—Morgan’s husband, Clara’s father, and the family anchor. But that peace is shattered when Chris is involved in a tragic and questionable accident. The heartbreaking and long-lasting consequences will reach far beyond just Morgan and Clara.

While struggling to rebuild everything that crashed around them, Morgan finds comfort in the last person she expects to, and Clara turns to the one boy she’s been forbidden to see. With each passing day, new secrets, resentment, and misunderstandings make mother and daughter fall further apart. So far apart, it might be impossible for them to ever fall back together.

Hirdetés