Dorina_S értékelése


>!
Dorina_S
Sarah J. Maas: A Court of Frost and Starlight – Fagy és csillagfény udvara

Hát én még könyvet csak egyszer vártam ennyire. :) Konkrétan számoltam vissza a napokat a megjelenésig, és egyfolytában az emailjeimet néztem, mikor szállítják ezt a gyönyörűséget végre. Imádtam. Egy tökéletes történet volt a trilógia után, amire minden SJM fannak és ACOTAR-fanatikusnak szüksége van.

A megjelenést nem is időzíthette volna jobbkor a kiadó. A könyvben téli napforduló, nálunk karácsony. Teljesen magával ragadott a hangulata és meg is hozta a karácsonyi hangulatomat. Ugyanakkor most sem volt minden rózsaszín és cukormáz.
Komoly problémák, sebek bőven akadnak. Akármelyik szereplőt is néztem…a felszín nyugodt volt, viszont a mélyben, a lelkükben nem volt minden rendben. A háborúnak vége, de most jött ez az az időszak, amikor fel kell ezt dolgozni. A sok borzalmat, veszteséget és fájdalmat. A rémálmokat, amelyek ébren is kísértenek. Tovább kell lépni, és felépíteni valami újat, valami jobbat. Ami sajnos biztosan nem fog könynen menni, amire az írónő rá is mutatott. Hiába az új világ, nincs még egyetértés, nincs egység…csak alakulóban van valami. És könnyen átfordulhat egy újabb ellenségrskedésbe. Olyan feszült hangulatot árasztott egyrészt, másrészt viszont lelkileg szüksége volt arra minden olvasónak, hogy végre egy kis romantikus részletet kapjon Feyre és Rhys életéből. Imádom az ő párosukat, nem is egészíthetnék ki jobban egymást. Tökéletesen illenek egymáshoz. A sok fájdalom, és sebek ellenére egymást meggyógyították és együtt mindenre képesek. Ez a szerelem szinte átüt a lapokon. Gyönyörű olvasni az érzelmeknek ezt a sokszínű és csodálatos kavalkádját, amivel kifejezik, hogy mit is éreznek egymás iránt. Rhys szerintem nem lett papucs vagy érzelgősebb, hanem végre boldog és szerelmes. Emészti magát a múltbeli tetteiért, ahogy Feyre is…de egymást támogatva szorítják ezeket háttérbe és lépnek túl a borzalmas emlékeken.

Érdekes vonás volt, hogy nemcsak Feyre szemszöge jelent meg, hanem Cassian és Mor is kapott önálló fejezetet. Utóbbival sajnos még nem tudtam rendezni a viszonyomat az előző kötetben tanusított viselkedése miatt. Azrielt nagyon hiányoltam, neki is járt volna az önálló fejezet. Cassianból viszont még többet akarok. Imádtam az ő részeit…belelátni a gondolataiba, a lelkébe…hogy min vívódik, mi aggasztja. És Nesta egyértelműen ide sorolható. Nestát sokáig utáltam. Az utolsó kötet óta kezdtem megkedvelni, és megérteni miért is olyan ő amilyen. Sokszor a kemény páncél, a pokróc viselkedés és az arrogancia nem azt fedi, ami valójában mélyen lapul. Sokszor azzal vagyunk durva, akit szeretünk. És persze a tündérré válását sem egyszerű neki feldolgozni, aminek a részleteit még nem ismerjük az ő szemszögéből. Pökhendi egy nőszemély, de én nagyon kíváncsi vagyok mi van az álarc mögött. Ugyanis, ha valakit nem szeretek, akkor nem lennék képes feláldozni magam érte…úgy, hogy elé vetem magam és a saját testemmel védem. Ez eléggé elgondolkodtatott. Szóval kíváncsian várom mi fog alakulni kettejük között Cassiannal. Talán az „illír baba” le tudja bontani a lány által emelt falat.

Elain viszont ebben a részben sokkal nyugodtabbá vált. Talán ő már elfogadta a sorsát, de nem értem miért ilyen kegyetlen Luciennel. Emiatt nem lettünk ebben a részben barátnők az tuti. Bár Lucienhez én nem is őt képzelném, hanem Vassát. Az emberi királynőt. Ők szuperül kiegészítenék egymást. Ennek ellenére ez a bunkó -mert mást nem tudok mondani- viselkedés kicsit bicskanyitogató volt számomra Elain részéről.

Minden összegezve egy tökéletes- csak nagyon rövid- SJM ACOTAR kötetet kaptam, ami leginkább a továbblépésről, a gyógyulásról szól. És ez előző rész után egy ilyen pont kellett. Bár az írónő azért itt sem hazudtolta meg önmagát.


Sarah J. Maas: A Court of Frost and Starlight – Fagy és csillagfény udvara

Sarah J. Maas: A Court of Frost and Starlight – Fagy és csillagfény udvara

A remény még a legfagyosabb éjszakán is melegséget nyújt.

A téli napforduló egy hét múlva lesz. Még mindig újnak éreztem királynői szerepemet, és csak halvány elképzelésem volt hivatalos teendőimről.

Egy éve. Te jó isten! Rhys közel egy éve hajtotta be rajtam a megállapodásunkat, mert mielőbb ki akart engem szabadítani a mérgező Tavasz udvarából, és ezáltal megmenteni az összeomlástól kétségbeeséstől. Ha csak egy percet késik, csak a Jó Anya tudja, mi történt volna, és hol lennék most.

Eszembe jutott a párom, aki oly' keményen és önzetlenül küzdött, pedig semmi reménye nem volt arra, hogy mi együtt leszünk.

Mind a ketten megküzdöttünk a szerelmünkért, a vérünket adtuk érte. Rhys meg is halt érte.

A Hybern elleni háború nem múlt el nyomtalanul Feyre, Rhys és barátaik életéből, mégis mindent megtesznek, hogy újjáépítsék az Éjszaka udvarát. A küszöbön álló téli napforduló kiváló alkalmat kínálna arra, hogy végre egy kicsit kikapcsolódjanak. Ám az ünnepi hangulat sem tudja visszatartani a múlt árnyékait. Miközben Feyre az Éjszaka úrnőjeként próbál helytállni, szembesülnie kell vele, hogy barátai sebei mélyebbek, mint hitte, és az udvar jövőjét is tönkre tehetik.

Hirdetés