Dávidmoly  értékelése


>!
Dávidmoly
J. Goldenlane: Térdig sárban

A padlószőnyeg az jó, azon nem szoktak verekedni, mert abból nehéz kimosni a vért
*
Hiába, az élet zajlik, de azért néha nagyon sablonos, hagyta magát fegyverrel kiterelni, és kétségkívül kicsit unatkozott közben.
*
– Miért játszol?
– Mert még élek! Addig játszol, amíg élsz! Illetve, inkább úgy mondanám, hogy addig élsz, amíg játszol. Ha feladod, akár meg is halhatsz.
*
Járj a széllel, ahogy a szamuráj is mindig mondja. Tehát, hogyan kell széfet feltörni, idézte fel a profi idevágó tanácsait.
*
Szóval, mennyi a részem? Nem pénzben kérem, hanem festményben, ha lehetne. És az lenne a legjobb, ha egyenesen a Csád Beach-i villámba küldenéd. Tudod a címét, te fogod megvenni nekem!

Azzal nyilván nem fogok senkit meglepni, hogy tetszett a könyv. Nagyon tetszett. Ez a könnyed, de jól felépített, jó humorral és sodró tempóval előadott szélhámoskaland, amely zsáner hazai koronázatlan királynője Goldman Júlia, az egyik gyengém, és ilyen magas minőségben nagyjából korlátlan mennyiségben lennék képes felvenni a környezetemből. Szóval igen, nagyon tetszett.
Oké, az elején egy kicsit szokni kellett, hogy spoiler, viszont később olyan szép magyarázatot kapunk rá spoiler, hogy teljesen érthetővé válik, hogy miért spoiler. És hát az előkelő, kifinomult Kanada azért messze nem a fegyverropogástól hangos Szaharai Unió, itt elegánsabban kell játszani…
A karakterek között vannak régi ismerősök spoiler és új arcok (a kedvencem talán Atom Chloé és Szikra Miriam volt, de erős verseny ez, a legtöbb induló éremesélyes), a cselekményszövés sodró, a humor pedig a szokásos minőség.
A könyv legfájóbb spoiler hiányossága a mester profi tüntető hiánya volt. spoiler Oké, Alicia ígéretes lány, de a mester profi az igazi mester profi. Meg valahol a vége felé a 451. oldalon egy „az”-ból véletlenül „ez” lett. spoiler És azért azzal is együtt tudtam volna élni, ha Kovács Péter egy kicsit jobban megerőlteti magát a borítóval. spoiler Kész, negativitás kifújt.
Öt bandatag az ötből.

1 hozzászólás

J. Goldenlane: Térdig sárban

J. Goldenlane: Térdig sárban

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Alicia Star csak szórakozni érkezik Kanadába; kaszinózgatni, pofára ejteni pár balekot, kipróbálni néhány trükköt. Mi baj lehetne ebből?

Nos, ez az a kérdés, amit feltenni sem érdemes.

Alicia hamarosan azon veszi észre magát, hogy egy kedélyes maffiafőnök cibálja át az országon, ami „a Washington-krátertől a Yukonig egyadta radioaktív mocsár”. Ráadásul közben többen is lőnek rá, de természetesen felveszi a ritmust, és bedob mindent, amit zavaros ifjúsága alatt tanult. A helyi gengszterek egymás után kénytelenek szembenézni az esetlegesen nagykorú, feltehetőleg kínai, talán zsoldos, ám egyre nyilvánvalóbb, hogy szélhámos lánnyal.

Ő pedig töretlenül élvezi a játszmát, amit ez alkalommal az előkelő, kifinomult Kanadában játszanak, csillogó ledfényes kaszinókban – és térdig sárban.

A Napnak fénye-ciklus negyedik kötetében Goldenlane hozza a szokott formáját, bár ez alkalommal ebbe egészen kevesen halnak bele.

Hirdetés