Dávidmoly  értékelése


>!
Dávidmoly 
Jim Butcher: Halotti lepel

Az elhivatott, becsületes, bátor, önfeláldozó eszelősök abszolút a legrosszabb fajta alakok a földön, akikkel szembe lehet szállni.
*
Az alvás maga isten. Menjen, imádkozzon.
*
Ne harcoljon. Nem veszíthet el egy olyan csatát, amit nem vív meg.
*
A jótettet nem lehet megúszni büntetlenül.
*
Ez már önmagában is elég ahhoz, hogy igazán elrontsa az ember napját.

A Dresden-akták egyik legígéretesebb fejleménye, hogy képes egyszerre emelni a tétet, fenntartani az érdeklődést és koherens tud maradni a korábbi részekkel, mind a világ, mind a karakterek, mind a stílus szintjén. A másik, hogy Harry Blackstone Copperfield Dresden fokozatosan megszabadul a nyavalygástól, mint az élete központi szervező elemétől. Nagy-nagy piros pont mindkettőért.
A spoiler halotti lepel utáni nyomozást egy párbaj spoiler és egy spoiler megcsonkított holttest spoiler felbukkanása fűszerezi Harry életét – mintha a vámpír-mágus háború és spoiler váratlan felbukkanása nem lenne elég, hogy felbolygassa Chicagót.
Az új karakterek remekek spoiler, a humor és az akció hozza a szokásos színvonalat, és még a spoiler szálé sincs túlhúzva vagy -tolva. Kicsit ponyvás ízű, de egyenletes minőségű nyomozós-varázslós urban fantasy, ami kisebb nagyobb egyeletlenségei dacára is érdemes a figyelmünkre.
Huszonhét ezüstdénár a harmincból.


Jim Butcher: Halotti lepel

Jim Butcher: Halotti lepel

Fordul a kocka Harry Dresdennek, Chicago egyetlen profi mágusának életében. Az üzlet a változatosság kedvéért szárnyal – ami azt illeti, túlságosan is.

A vámpírok és a mágusok között dúló háború nem csitul, ámde felbukkan a semmiből a Vörös Udvartartás bajnoka, aki szerint Harry halála véget vethetne a harcoknak. Hősünket ráadásul profi bérgyilkosok használják céltáblának, és ha mindez nem lenne elég, egy rendkívül fontos ereklye is eltűnik.

Cserébe viszont előkerül egy holttest, aminek nem lába, hanem keze és feje kélt, a chicagói rendőrség nyomozója pedig nagyon szeretné, ha Harry azonosítaná. A zűrös magánélet – beleértve az olyan csekélységeket, mint a szerelmi háromszög és egy félvámpír ex – már csak hab a tortán.

Vannak napok, amikor egyszerűen nem éri meg felkelni… akármennyit is fizessenek érte.

Hirdetés