rebeka202 P értékelése


rebeka202 P>!
Sarah Addison Allen: A barackfa titka

Sajnos ez nem az én könyvem volt… :( Elég sokáig halogattam, lehet éreztem, hogy nem fog csúszni. Rég óta kíváncsi vagyok erre a könyvre. Barack, barackvirág… ezek mind olyan édes, kellemes dolgok, de egyáltalán nem erre számítottam. Ez a történet annyira izgalmas lehetett volna, ha egy kicsit jobban fel van építve. Úgy éreztem, hogy az írónő elindított egy vagány rejtélyt, misztikus szálakkal megtűzdelve, de nem jutott el sehová. A szereplők is nagyon egy síkon mozogtak szerintem. Sokszor összezavarodtam, hogy akkor most ki az a bizonyos én, aki beszél? Úgy gondolom kicsit erőltetettre sikerült a szerelmi szál is, nem hiszem, hogy ezen kellett volna legyen a hangsúly…
Ez egy nagyon jó könyv lehetett volna, ha a hangsúly inkább a rejtélyeken, titkokon lett volna és nem vitte volna el a sztorit az izzadságszagú l'amour.
Sajnos nekem ez most nem tetszett. Az írónő stílusa sem fogott meg annyira, bár nem tartom kizártnak, hogy a kíváncsiságom miatt még fogok olvasni tőle.


Sarah Addison Allen: A barackfa titka

Sarah Addison Allen: A barackfa titka

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A harmincéves Willa Jackson az anyagi romlásba dőlt régi, előkelő déli család sarjaként kétes hírnévnek örvend. A Blue Ridge Madam – amit még Willa ükapja építtetett, és ami a környék legpompázatosabb otthonának számított – évek óta a hanyatlás és a szégyen jelképe.
Willa megtudja, hogy volt osztálytársa, a nemesi származású Paxton Osgood, kívül-belül fel akarja újíttatni az épületet, hogy első osztályú fogadót alakítson ki belőle. Ám amikor az építkezés közben egy csontváz kerül elő a magányosan álló barackfa alól, rég eltemetett titkok kerülnek napvilágra, a városkában pedig furcsa események követik egymást.
A véres rejtély minden várakozás ellenére közelebb hozza egymáshoz Willát és Paxtont, akik közösen kénytelenek szembenézni a két család szenvedéllyel és árulásokkal teli történetével, illetve kideríteni az igazságot, ami azóta is hatással van az élők sorsára.

„Allen megint valami különlegeset alkotott, ami egyszerre gyönyörködtet és birizgálja a kíváncsiságunkat… Csodálatos történet, nem mindennapi szereplőkkel.” – Fresh Fiction

„Öröm olvasni! Könnyedebb, bájosabb, pajkosabb leszel tőle. Rejtély és mágia modern köntösben! Jó szórakozást!” – Tiffany