Darth_Revan értékelése


Darth_Revan>!
Juliet E. McKenna: Veszélyes játszma

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Juliet E. McKenna: Veszélyes játszma
Az Einarinn legendája könyvekre akkor figyeltem fel, amikor hagyományos, kalandozós, barangolós fantasy könyveket kerestem. A Veszélyes játszma pont jól megtestesíti ezt. Hősei egyszerű kalandorok és szerencsevadászok. Nincs semmiféle világmegváltó nagy cselekmény szál. A könyv olvasása közben többször is a Forgotten Realms-re asszociáltam. Nem is hiányzik a nagyobb kaliberű sztori, az Einarinn első könyve jól megállja a helyét önmagában is. Ahogy halad előre az írónő itt is felbukkannak rejtélyes ellenfelek, akik veszélyt jelenthetnek az ismert földekre és országokra, de egyelőre nem tudunk meg mindent róluk. A hősök között nem találunk kiválasztottakat, inkább mindenki csak sodródik az eseményekkel, megpróbálják kihozni magukból a legtöbbet. Sok figurát egyszerű tényezők motiválnak, mint a pénz, a bosszú, a hűség és kötelesség, vagy nagyobb hatalmak egyszerű szolgálata. A mágia jelen van, de nem mindenki birtokolja. A varázslók feltűnnek, néha beavatkoznak, de nem ők a világ kizárólagos urai, vagy irányítói. A történet során nagy hangsúlyt fektet az írónő azon országok, országrészek, városok, területek bemutatására, ahol a szereplők megfordulnak.
spoiler A cselekmény nem volt mindig dinamikus. A világ felépítése jól kivitelezett. A barangolós részek egy kicsit David Eddings stílusára emlékeztettek. Jó kis szórakoztató olvasmány volt. Nem volt mindig izgalmas, de kellett az idő a karakterekre és a világépítésre. Viszont a második felében sikerült felpörgetni, és több feszült, izgalmas helyzettel találkozhatott az olvasó. Összességében véve jól szórakoztam rajta. Négy és fél.


Juliet E. McKenna: Veszélyes játszma

Juliet E. McKenna: Veszélyes játszma

Einarinn legendája – 1. rész

Einarinn földjén csak néhány kiválasztott ismeri a mágia titkát. Teljes elszigeteltségben élnek ők a hatalmas Ősmágus irányítása alatt, s nemigen törődnek a világ dolgaival. Ám semmi sem tarthat örökké… Livak, a ravasz szerencsejátékos lány szükség esetén tolvajként keresi meg a betevőre valót. Úgy gondolja, már nem érhetik meglepetések, de amikor éppen egy lopott régiségen akar túladni, egy veszedelmes világba csöppen: a politikai intrikák világába, ahol nagyobb tétekben játszanak. Az ellopott ereklye Einarinn múltjának egy zivataros korszakából származik, amelyről már alig tudnak valamit. És amikor az igazság körvonalazódni ked, Livak úgy dönt, belevág élete legveszélyesebb játszmájába.

Hirdetés