Molymacska P értékelése


Molymacska P>!
Bella Swift: A kiskutya, aki unikornis akart lenni

Ezt a könyvet már a megjelenésekor kinéztem magamnak, mert kutyás, és cuki, és annyira aranyos, és még karácsonyi is. Hát mi kell még ennél is több? hasonló történet cicával
A történet Milli a kis mopsz életét mutatja be, ahogy elkerül anyukájától egy rossz gazdihoz, majd egy családhoz aki befogadja, de egyenlőre ideiglenesen. Közben pedig Milli egy unikornissá akar változni, azért, hogy kívánsága teljesüljön, és a családnál maradhasson.
A történet azon aspektusa, hogy Milli más akar lenni azért, hogy szeressék, egy eléggé mai problémát dolgoz fel, főleg annak a 6+-os korosztálynak akinek szól eredetileg a könyv. Nagyon tetszett benne, ahogy Milli próbálkozik, de az unikornissá válás hajszolása közben mégis az a bolondos kölyökkutya maradt, akit a család szeretni tudni. Nagyon pozitív, hogy a problémák ellenére is tudta a család Millit szeretni.
Ha nem nézzük a történetet, akkor viszont kapunk egy csoda cuki kutyás mesekönyvet. Akinek már volt kisebb kutyája (akár korban, akár méretben), az átélheti újra a könyv által a régi emlékeket. Nagyon aranyos részek voltak benne, hihetetlenül vicces kis akciókat hajtott végre Milli, amin csak nevetni lehetett. Az, hogy mopsz, számomra picit cukibbá tette a történetet, de szinte bármelyik kiskutya tud ilyen bohókás lenni.
A könyv különlegessége a rajzok: Milli mindenhol bohóckodik, különféle extrém pózokban látható, máshol csak a szokásos cuki kutyapózokban. Néhol láthatóak mások is, néhol pedig a karácsony szivárog be a lapok közé. Ahogy az ember olvassa, egyszerre lesz kicsit karácsonyi érzése (nekem legalábbis mindenképpen), másrészről pedig egy kutyarajongó szinte minden oldalon elolvad az édes Milli képeitől. Nem tudom elégszer mondani, mennyire aranyosak a rajzok.
Nagyon cuki kis könyv volt, mindenképpen ajánlom fiataloknak, és idősebbeknek is. Előbbieknek, hogy megszeressék az olvasást, és segítsen nekik a könyv elfogadni saját magukat, míg az idősebbeknek Milli szupercukisága miatt érdemes kézbe venni ezt a történetet. Nagyon „rózsaszín”, még akkor is, ha a borító kék, de ettől még iszonyúan aranyos, és kellemes mese.


Bella Swift: A kiskutya, aki unikornis akart lenni

Bella Swift: A kiskutya, aki unikornis akart lenni

Mindig légy önmagad – kivéve, ha lehetsz unikornis is!

Milli, a mopsz épp karácsony előtt veszíti el az otthonát, de szerencsére Anna családja befogadja egy hétre. A játékos kedvű kiskutya nagyon megszereti Annát, és nagyon szeretne örökre vele maradni. De Anna nem vágyik kutyára – ő egy unikornist szeretne, legalábbis Milli szerint.
Sikerül-e Millinek unikornissá változnia? Ha rájönne, mit kell ehhez tennie, akkor talán valóra válhatna az álma, hogy otthonra találjon.