Molymacska P értékelése


Molymacska P>!
Dávid Ádám: Koppány betűket firkál

A könyvtárban találtam rá erre a kötetre, mivel Dávid Ádám neve számomra már ismerősen csengett, kíváncsi voltam, milyen mesekönyvet tud írni az épp iskolába menő gyerekeknek. Nem csalódtam benne.
A történet nem túl bonyolult (főleg, hogy csak 18 oldal a történet). Koppány iskolába megy, erre az alkalomra kap egy kis piros füzetet, és az iskolában hamar megindul a képzelete, és elkezd játszani a betűkkel. Hanna pedig, egy kíváncsi kislány a sorozat másik főszereplője lehet majd később, amikor valószínűleg ő is megtanul írni.
Nagyon tetszett a történet, mert bár foglalkozik az írni tanulással, mégis egészen máshogy, egyáltalán nem didaktikusan, hanem sokkal inkább ötletesen teszi azt meg. Egy olyan életkorba kalauzol minket a könyv, ahol minden kaland, minden egészen új, és tele van lehetőségekkel, fantáziával, minden mesés, és csodálatos. Az írás pedig ebbe a képbe illeszkedik bele, egy kalandozás csak, egyszerű firkálgatás, de közben mégis más. Ha egy gyerek a kezébe veszi ezt a könyvet, biztosan ő is leszeretné majd firkálgatni a nevét, pont úgy, mint Koppány.
A másik pozitívuma a könyvnek, bár ezen kevesebb hangsúly van szerintem (még), hogy igen harmonikus kapcsolatot láthatunk Koppány és a tesója között. Én, mint a legkisebb lány a három nővér mellett talán még jobban tudom értékelni az ilyen könyveket, melyek megpróbálják a testvérek kapcsolatát pozitívnak mutatni, ezzel példát is mutatva egy olvasó testvérpár előtt.
Érdekes sorozat lesz, az mindképpen igaz. Remélem a kezdeti fantáziát megfogja tartani, és hasonlóan kreatív és elmés olvasmány maradhat az éppen írni tanuló gyerkőcök számára.


Dávid Ádám: Koppány betűket firkál

Dávid Ádám: Koppány betűket firkál

Koppánynak ma van az első napja az iskolában! A nagy nap alkalmából egy szuper piros füzetet kap ajándékba a bátyjától. Még egyetlen írásóra sem volt, de Koppány már ismeri a neve betűit, és le is tudja rajzolni őket! Ki gondolta, hogy a betűfirkálással még barátot is
lehet szerezni?

A Most én olvasok!-sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar „olvasni tanulok”-sorozatot építünk.

A Pagony legkiválóbb szerzői öt-öt könyvet írnak különböző nehézségi szinteken, melyek közül a bevezető szint a NAGYBETŰS kötet. A történetek lazán összefüggnek egymással, de természetesen önállóan is olvashatók.

NAGYBETŰS SZINT
– csupa nyomtatott nagybetű
– oldalanként 2-5 sor
– rövid, könnyen kiolvasható mondatok
– egyszerű, könnyen követhető történet

5-8 éveseknek