PRicsmond értékelése


PRicsmond>!
Angela Marsons: Holt lelkek

Végre Angela Marsons és főhőse kilábalt az utóbbi két részben tapasztalható hullámvölgyből. A Vérvonal után nagyon féltem, hogy kész elindult a lejtőn a sorozat és nem lesz visszaút, de ez a kötet bizonyítja, hogy nem felejtett el Angela írni, és fenn tudja tartani az olvasó figyelmét ismét egy egész könyvön keresztül.
Kim és csapata ezúttal külön nyomozásra kényszerülnek mivel egy ásatás során emberi csontvázakat találnak, viszont két rendőrkapitányság határán, aminek következtében az illetékes hatóság kijelölése nem mindenkinek nyeri el tetszését. Bizony Kimet a rivális rendőrkapitányság csoportjához rendelik így elszakad csapatától és kénytelen régi társával Tom Travis-szel folytatni a rég elfeledett csontok utáni nyomozást. Eközben Kim csapata több látszólag különálló gyűlölet bűncselekmény utáni nyomozásba kezd, ami során komoly veszélybe kerülnek.
Kifejezetten jót tett, hogy az írónő kiszakította környezetéből főhősét, aminek következtében új érdekes karaktereket ismerhettünk meg a másik nyomozócsoport által. A könyv végére kiderül, hogy mi is okozta Kim és Tom közötti múltbéli feszültséget, mialatt a nyomozás szálai szépen kibontakoznak és összeérnek. Remélem hasonló színvonalon fog folytatódni a sorozat és nem kell sokat várni a folytatásra, ismét nagyon várom a következő nyomozást Kim Stone-nal.


Angela Marsons: Holt lelkek

Angela Marsons: Holt lelkek

Egy időtlen indíték, amely nemzedékeken át szedi áldozatait

Egy régészeti gyakorlat során a hallgatók emberi csontokat találnak. A West Midlands és a West Mercia rendőrkapitányságok határán húzódó magánbirtokra mindkét illetékes rendőrség felügyelője kiérkezik. Kim Stone és Tom Travis egykor munkatársak voltak, így jól ismerik egymást, de ha tehetik, messze elkerülik a másikat. Ezt az ügyet azonban ismét közösen kell megoldaniuk. Hamarosan kiderül, hogy a Preece család birtokán egy tömegsír őrzi az áldozatokat, akik embertelen körülmények között vesztették életüket.
Miközben Kim a névtelen áldozatok gyilkosa után kutat, a csapata a környéken egyre inkább elszaporodó gyűlölet-bűncselekményekkel kapcsolatban nyomoz. Amikor azonban az egyik kollégája élete veszélybe kerül, Kim azonnal a segítségére siet.
Lehet, hogy mindvégig rossz helyen keresték a tetteseket? Hogyan lehet megállítani egy eszmét, amely fertőzőbb, mint a vírus?