pannieeele értékelése


pannieeele>!
Becca Prior: Lélekjelenlét

Ahogy Beccától várható volt, ez a könyv is zseniálisan sikerült. Imádtam a könyv minden egyes sorát.
Próbáltam elhúzni az olvasást, hogy kiélvezzem minden percét, de csak úgy faltam az oldalakat, aztán azt vettem észre, hogy vége is. Rengeteg olyan pillanat volt, amikor nem tudtam türtőztetni magam, sírva fakadtam, annyira nagy hatással voltak rám az események. Én elképesztően hálás vagyok, hogy léteznek ilyen könyvek, amik ennyire befolyásolják az emócióinkat és még emberibbé faragnak minket.
Mindig meghatározom a kedvenc karakterem. Eleinte nem volt tudatos, de előbb utóbb az egyik szereplő magához láncol és onnantól nem enged. Ő most Ivey volt a maga kis ártatlanságával. (Bár a végén már nehézkes volt, mert Uriah veszélyeztette helyzetét, de azért kiegyeztek egy döntetlenben:D).
Mindenkinek teljes szívből ajánlom ezt a könyvet, mert a jövőbe repít. Mert valós tényeket alapszik. Mert ez egy bújtatott társadalomkritika. Minden embernek el kéne olvasnia (legalább a végét) és rájönnie, mennyire megnehezítjük a fajunk megélhetését…De ezt Becca sokkal, de sokkal szebben leírja, úgyhogy, ha kíváncsi vagy rá, OLVASD EL!


Becca Prior: Lélekjelenlét

Becca Prior: Lélekjelenlét

2254. Föld bolygó.
Megszűnt a pénz, nincsenek betegségek, nincs veszély. Nem létezik hatalom, korrupció. Az emberiség megtalálta a boldog jövő felé vezető utat.
Vagy mindez illúzió, és az ember továbbra is önző, hiszékeny és manipulálható?
Uriah Spencer egy önmagát kereső fiatalember, aki rájön, hogy a kiüresedett emberi kapcsolatoktól nem sokat várhat. Rendel hát magának egy humanoidot, hogy enyhítse magányát.
Ivey egy tavaszi napon érkezik meg az életébe, és abban a pillanatban átír mindent, amit Uriah valaha gondolt.
Vajon a tapasztalatlan, mindenre rácsodálkozó, és emberi mértékkel mérve még gyermeki ártatlanságú Ivey szemüvegén keresztül Uriah is másként látja majd a világot?
Meddig tart az ember, vagyis a kérdés inkább az, honnantól ember valaki? Egy mesterséges intelligencia elnyerheti-e az egyenlőséget? A lélek jelenléte elegendő indok-e arra, hogy felülbíráljuk a szabályokat?

Becca Prior ezúttal ismét határokat feszeget. Sci-fi köntösbe bújtat egy megható szerelmi történetet, miközben tükröt tart a jelennek, a kollektív önbecsapás korszakának.