Virág_Blogger értékelése


Virág_Blogger>!
A karácsony nagy könyve

A karácsony nagy könyve 24 ünnepváró mese

„Mindig is szerettem és szeretni fogom a karácsonyt.”

Ha a kötet minden tulajdonságát, minden jellegzetességét összeszedném egy csokorba, azt hiszem mind egyöntetűen két szót formálna: OLVASD EL. Magadnak vagy másnak… szinte lényegtelen, mindenesetre biztos, hogy ettől a kétszáz oldaltól csak gazdagabb lesz a lélek. A karácsony nagy könyve hihetetlen sokszínűséggel közelít a szeretet ünnepéhez, formailag egyaránt lep meg versekkel, dalokkal, prózai történetekkel, levelekkel és cikkekkel, ami pedig a hangvételét illeti, megeshet, hogy egyik este még hatalmas mosoly terül el az arcokon egy mesétől, míg a következőn kissé bánatosan csukjuk be a könyvet, egy harmadikon pedig még az is lehet, hogy egy soron úgy nevetünk, hogy kivörösödik az arcunk, mondjuk olyan színűre, mint ez a kis kötet. Tudjátok… bármi megeshet. Főleg karácsonykor.

Teljes értékelésem a kötetről a blogomon olvasható: https://neverletmegobyviranna.blogspot.com/2019/11/a-ka…


A karácsony nagy könyve

A karácsony nagy könyve

Amikor beköszönt a tél, és a levegőben hópelyhek kavarognak, eljön az ideje az esti kuckózásnak, a meséknek és a varázslatnak.
Könyvünk lapjain bátor gyerekek, beszélő állatok és a napkeleti bölcsek is megelevenednek. Találkozhatunk a Mikulással, a Kúsasszonyokkal és a Hókirálynővel. Sőt, bepillantást nyerhetünk a manók, óriások és tündérek világába.
A karácsony nagy könyve tökéletes társ az adventi időszakban ahhoz, hogy közösen várjuk a szeretet ünnepét.
24 klasszikus történet a karácsonyváráshoz, olyan híres szerzők tollából, mint Charles Dickens, Oscar Wilde, Hans Christian Andersen, a Grimm testvérek és még sokan mások.