Ivenn P értékelése


Ivenn P>!
Aleksandra Motyka: The Witcher 4. – Hús és tűz

Az eddigi legrövidebb, cserébe az eddigi legjobb Witcher képregény, ami megjelent kis hazánkban. Úgy éreztem, hogy most a tökéletes egyvelegét kaptam könyvnek és játéknak: Habár Geralt és Kökörcsin egy az egyben úgy néz ki, mint a játékban, viszont a személyiségük és a cselekmény inkább a könyvek hangulatát idézte fel bennem: két ökörfarkkórónk ugyanis szokásához híven belekeveredik a legnagyobb marhaságba, amibe bele lehet keveredni – hála Kökörcsinnek, ki másnak –, én pedig szokásomhoz híven ezen úgy felvihogtam, hogy valószínűleg a szomszéd lakásban is hallották.
Természetesen a kialakult slamasztikából morcos vajákunknak kell majd kihúznia mindkettejüket – ki másnak –, aki egy szájhúzással törődik bele ismét keserű sorsába (de azért néha-néha megjelenik egy mosoly is az arcán, mert titkon legalább annyira bírja Kökörcsin hülyeségeit, mint amennyire fel tudja őt idegesíteni kedvenc bárdunk).

Én kifejezetten élveztem ezt a rövidke sztorit, az élményt pedig fokozta, hogy Marianna Strychowska rajzai sokkal szebbre sikeredtek, mint a korábbi kötetek illusztrációi. Erre a kötetre már azt mondom, hogy szívesen lapozom majd fel újra egy-két ütősebb rajz miatt, de már a borítót is igen jólesik nézegetni (meg simogatni, ahh, nagyon szép!). Amit picit hiányoltam, hogy ennek a kötetnek a végén most nem voltak concept artok, mint az eddigi részekben, de hát nem lehet telhetetlen az ember, ugye, most érjük be azzal, hogy cserébe ennek az egész résznek igényesek lettek a rajzai. spoiler
Ha valaki még nem olvasta egyik képregényt sem és gondolkozik azon, hogy melyiket szerezze be (na meg legalább annyira finnyás a grafikára, mint én), akkor annak én mindenképp ezt ajánlanám, mert ez lett az eddigi legszebb kötet, és a sztori is jól hozza a Vaják hangulatát. Kökörcsin fanoknak pedig mindenképp kötelező darab, hisz Geralt mellett végre ő a másik főszereplő, ahogy annak lennie kell!


Aleksandra Motyka: The Witcher 4. – Hús és tűz

Aleksandra Motyka: The Witcher 4. – Hús és tűz

Geraltot egy régi ismerőse megkéri, hogy derítsen fényt a lányával kapcsolatos rejtélyre, ám amint a szörnyvadász megérkezik, a hajadon hálószobájában legnagyobb meglepetésére Kökörcsinbe botlik. Ezzel kezdetét veszi a vaják és a trubadúr legújabb közös kalandja, melynek során egy titokzatos, veszélyekkel teli országba érkeznek, ahol szinte lehetetlen feladatra vállalkoznak. A ríviai egy helybéli segítővel karöltve igyekszik legyőzni a környéket megfertőző, egyre hatalmasabbá váló sötét erőket, De hamarosan rá kell döbbennie, hogy csak saját magát sodorja nagyobb bajba, mert a bűntettek legfőbb gyanúsítottja nem más, mint ő maga…

A The Witcher, mely Andrzej Sapkowski Vaják c. fantasy sorozatából született, 2015-ben a közönség és a kritikusok által is leginkább elismert videójáték volt. Képregényünk bár a játék alapján készült, de benne attól és a Vaják könyvektől független, teljesen új történetet ismerhetnek meg az olvasók.

Hirdetés