krlany IP értékelése


krlany IP>!
Dragomán György: Jég

Nagyon jó! Nem tudom van-e olyan műfaj, hogy könyvetűd… ha van, akkor szerintem ez az. Ha nincs, akkor éppen most teremtődött meg ez a műforma.
A hangsúly – ahogy a fülszöveg is mondja – a képeken van, a szöveg csak kiegészítő elem hozzá… és a képsorok élnek, hangulatot, érzéseket tükröznek, minden mozzanatuknak helye van, a papír ürességének is. A lapok néha pisszenni sem mernek, de a levegővétel is ott van bennük, vagy a megállt pillanat, aztán jöhet egy halk csöpp vagy egy visszareflektáló széles jégmosoly. A színvezetés is nagyon erős, a tetőpont vörösben izzik.
Ezt a könyvet lélekkel kell olvasni, pont úgy, ahogy Miles Davist és a bebopot hallgatni, miközben – stílusosan a könyvhöz igazodva – egy pohár gin tonik keser-fanyar ízével felvértezve nézel szembe a világgal… és egy másikkal, amit a bombák formálnak aközben is, miközben te a szomjad oltod.
Egész végig a Tajtékos napok járt az eszembe, meg az, hogy Khalid nagybőgős és jazzmuzsikus… és máris szólt a fülemben a kék.
Nagyon olvastam volna még. Merítkeztem volna még a könyv világában.


Dragomán György: Jég

2.213 FtMai-Könyv ·
2.999 Ft –26%
2.399 FtLíra ·
2.999 Ft –20%
2.489 FtJókönyvek.hu ·
2.999 Ft –17%
2.545 FtOlvasók Boltja ·
2.999 Ft –15%
2.549 FtRégikönyvek.hu ·
2.999 Ft –15%
Könyvtár
Dragomán György: Jég

Képeskönyv felnőtteknek!

A Jég megrázó novella menekülésről és hazatérésről: arról, hogy milyen közel van hozzánk a háború.
Dragomán György művének illusztrációit, a fiatal grafikus, Turi Lilla készítette, aki rajzaival elnyerte a Budapesti Illusztrációs Fesztiválon a Pozsonyi Pagony kiadó legjobb pályakezdő illusztrátor különdíját.