CaptainV IP értékelése


CaptainV IP>!
Ed McDonald: Kárhozat

A második résznél nekem megbicsaklott a történet, de a harmadik körülbelül olyan élményt nyújtott, mint anno az első. A némileg vontatottabb, átkötő epizód után megint éreztem, hogy McDonald szereti ezt a történetet, megcsinálta már jó régen a háziját, és ezért most teljesen felkészülten tudott elénk állni egy olyan könyvvel, ami a tökéletes lezárás tankönyvi példája is lehetne.
Az érzelmek kicsit nehezen jöttek át, valószínűleg azért, mert konkrétan Ryhalt karakterére sosem sikerült ráhangolódnom, az ő személyénél és belső világánál mindig is jobban lekötött a Kárhozat és a Névtelenek, és oh boy. Aki hozzám hasonlóan erre kíváncsi, az most megkapja, csak győzze megfejteni, hogy akkor egészen pontosan mi hogyan is működik már ami a mágiarendszert illeti, de nekem bőven elég volt, hogy legalább mindig tartottunk valamerre és hogy végre beleshettünk olyan részletekbe is, amikbe eddig nem. De azért a dolog metafizikájára ne kérdezzetek rá.
McDonaldot egyelőre(!) nem érzem ügyesnél többnek, de valami mintha mocorogna a felszín alatt. Kíváncsi lennék, innen merre kanyarodik mind ötleteiben, mind írásában. Nagyon szurkolok, hogy pár év vagy évtized múlva A holló jele-trilógiát ne főműnek, hanem szárnybontogatásnak hívjuk – és annak viszont kiváló lesz.


Ed McDonald: Kárhozat

Ed McDonald: Kárhozat

A holló jele-sorozat befejező kötetében mindennél nagyobb veszély leselkedik az ismert világra, az istenek a végső összecsapásra készülnek.

A köztársaságot védő Névtelenek hatalma megtört: a Peremet, a köztársaság és a halhatatlan Mély Királyai közötti utolsó védvonalat végzetes katasztrófa sújtotta. Könyörtelen vörös esőzések árasztják el a vidéket, a homályban új szörnyetegek híznak a félelmen. Az Éjszárny parancsnokait egyesével vadásszák le, és még a halhatatlanoknak is meg kell tanulniuk a halál jelentését. A Mély Királyainak egyre nő az ereje, és készen állnak az utolsó nagy ütközetre.
Ryhalt Galharrow, az Éjszárnyak vezetője azonban távol van mindettől. A Kárhozat sosem látott mélységeibe merészkedett. A végtelen és fertőzött sivatag lénye a testébe költözött, megváltoztatta, és most a múltjának szellemei mindenhová elkísérik. Még a sötétség szívébe vezető, mindent eldöntő küldetésre is, aminek a tétje a világ fennmaradása.

Hirdetés